Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος της ΔΕΗ στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου

Σύγκρουση ενός φορτηγού με ένα σκαπτικό μηχάνημα σημειώθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου στο Ορυχείο του Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ στην Πτελεμαϊδα, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του χειριστή του εκσκαφέα. Ο άτυχος 42χρονος, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης
«ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η κηδεία του άτυχου 42χρονου εργαζόμενου της ΔΕΗ έγινε το Σάββατο το απόγευμα στον Άγιο Γεώργιο Κοζάνη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.

Δείτε βίντεο του KOZANI TV με τις πολιτικές αντιδράσεις των βουλευτών Κοζάνης Ευγενίας Ουζουνίδου (ΣΥΡΙΖΑ) και Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ) και συνδικαλιστών για το ατύχημα:



Ακολουθούν ανακοινώσεις των Γραφείων Τύπου της Π.Ε. Κοζάνης του ΖΥΡΙΖΑ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ:
       

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ και την βίαιη επαναφορά των απεργών εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, η περιοχή μας μετρά ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη λίστα σειράς ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στα ορυχεία της περιοχής μας.
 
Χρόνια τώρα τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία, την ελλιπή συντήρηση, την εντατικοποίηση της εργασίας και την μείωση των μέτρων ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Χρόνια τώρα στα εργοστάσια και τα ορυχεία απαξιώνεται η εργασία και η ανθρώπινη ζωή, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια που έχουν θυσιαστεί τα πάντα στον βωμό των μνημονίων.
Την ώρα που η συγκυβέρνηση της καταστροφής προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να πείσει την κοινωνία για τους "προνομιούχους" εργαζόμενους, ένας νέος άνθρωπος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, πληρώνει τις επιπτώσεις των εργασιακών συνθηκών με την ίδια του την ζωή.

Περιμένουμε εξηγήσεις για τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος και τις όποιες ευθύνες υπάρχουν από την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο του συμπολίτη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:
     

Τη μέρα και την ώρα που οι επίτροποι του υπουργείου ζητούν επιτακτικά να ενημερωθούν για τα «προνόμια» των εργαζομένων στη ΔΕΗ,
την ίδια ώρα
«οι προνομιούχοι» στα Ορυχεία έχουν άλλη μια κηδεία.

Έπεσε νεκρός ο 42χρονος ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΣ συνάδελφος πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, από το επιταγμένο μηχανικό εξοπλισμό στον οποίο εργαζόταν.

Ο συνάδελφος έπεσε νεκρός, ΘΥΜΑ της εντατικοποίησης του ρυθμού εργασίας, της μείωσης των επιπέδων ασφάλειας της εργασίας και της υποβάθμισης των συνθηκών εργασίας. 

Ο συνάδελφος έπεσε νεκρός ΘΥΜΑ των κυβερνητικών αποφάσεων που έχουν ως αποτέλεσμα τη βίαιη ανατροπή κάθε οικογενειακού προγραμματισμού, που κατασπαράζουν οικονομικά και φορολογικά τους εργαζόμενους, που ακρωτηριάζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου, και γνωρίζοντας τη θλίψη και την οδύνη θα στέκεται πάντα δίπλα της.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα παρακολουθούν από κοντά τις αστυνομικές και διοικητικές έρευνες για το τραγικό δυστύχημα και να ενημερώνουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Οι ευθύνες θα αποδοθούν γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου