Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κοινότητα Ταύρου: Ενημέρωση των επιχειρήσεων για την ομαλή χρήση του πεζοδρομίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινότητα Ταύρου με την οποία ενημερώνει τις επιχειρήσεις για την σωστή διαχείρηση & χρήση των πεζοδρομίων, αλλά & στον σεβασμό για την καλή ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ταύρου Πέτρος Καραφωτιάς μαζί με Κοινοτικούς Συμβούλους θα ξεκινήσουν την ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις, ξεκινώντας από την οδό Παν. Τσαλδάρη (Χαμοστέρνας) καθόλο το μήκος από την οδό Πειραιώς, έως την οδό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Δημοτική Κοινότητα Ταύρου, στα πλαίσια της καλής οδικής κυκλοφορίας των πεζών, αλλά & της νόμιμης λειτουργίας των καταστημάτων & επιχειρήσεων, που σαν στόχο έχει στη σωστή διαχείρηση & χρήση των πεζοδρομίων, αλλά & στον σεβασμό για την καλή ποιότητα της ζωής των κατοίκων, από την Τετάρτη 2/7/2014 προχωρά στην άμεση ενημέρωση όλων των επιχειρήσεων, ξεκινώντας από την οδό Παν. Τσαλδάρη (Χαμοστέρνας) καθόλο το μήκος από την οδό Πειραιώς, έως την οδό Θεσσαλονίκης.
Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να απομακρύνουν από τα πεζοδρόμια κάθε αντικείμενο το οποίο εμποδίζει την ομαλή χρήση του πεζοδρομίου από τους πεζούς και δεν έχει δοθεί άδεια από την δημοτική αρχή για τον χώρο κατάληψης ή άδεια για κατασκευή.
Επίσης το σταμάτημα των εργασιών επί των πεζοδρομίων, γενικώς όλων των επιχειρήσεων. Αυτές μπορούν να γίνονται μόνο εις τους χώρους ιδιοκτησίας των και φυσικά να μη στερούνται της σχετικής αδείας, είτε αυτή χορηγείται από το Υγειονομικό ή την Περιφέρεια.
Τα καταστήματα που κάνουν εργασίες σε παντός είδους τροχοφόρα, αυτές μόνο σε εσωτερικούς ιδιοκτησιακούς χώρους θα γίνονται και όχι πάνω σε πεζοδρόμια & οδοστρωμα.
Υπόψιν ότι δεν μπορεί να γίνεται και κατάληψη του οδοστρώματος από διάφορα αντικείμενα ή εγκαταλελειμμένα & δήθεν σε χρήση τροχοφόρα.
Η πρώτη επιστολή ήδη διαβιβάζεται αύριο Τρίτη 1/7 σε επιχείρηση επί της οδού Χαμοστέρνας, για τοποθέτηση παραπετασμάτων άνευ αδείας.
Επίσης η Κοινότητα θα διατηρεί αρχείο για την πορεία και εξέλιξη σχετικά με τις ενημερώσεις – την πρόοδο & την συμόρφωση των εμπλεκομένων.
Η συνεργασία της Δημ. Κοινότητας θα είναι με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες Περιφέρεια Τμήμα Ανάπτυξης- Υγειονομικό- ΕΛΑΣ- ΤΡΟΧΑΙΑ ΥΠΕΚΑ-ΥΠΕΧΩΔΕ & Δ/νση Περιβάλλοντος του δήμου.
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Θέλουμε όμως να λειτουργούν & να συνυπάρχουν όλοι ΑΡΜΟΝΙΚΑ & ΝΟΜΙΜΑ.
Ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας
Καραφωτιάς Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου