Ειρηνική μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του άλσους και της δημοκρατίας, σε αντιδιαστολή με το πολεμικό κλίμα και τις επιθέσεις των προηγούμενων ημερών, πραγματοποίησαν χθες φορείς, συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής. Ανάμεσά τους πολλοί με φανέλες της ΑΕΚ αλλά και της Original, που ζητούσαν να γίνει το γήπεδο, αλλά να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο. Αντισυγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του συνδέσμου πραγματοποίησαν μέλη της Original, χωρίς πάντως επεισόδια...
Από νωρίς στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά τη δέσμευση του υπουργού Δημόσιας Τάξης προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλου. Περιπολικά και κλούβες είχαν πιάσει θέση από τα Πατήσια μέχρι τη Δεκελείας. Την ώρα της συγκέντρωσης τρεις κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ έκλεισαν τη Δεκελείας στο ύψος του δημαρχείου αποτελώντας το φράγμα που χώριζε τις συγκεντρώσεις. "Όχι στο ρυθμιστικό - η γειτονιά μας δεν θα γίνει Παλέρμο", "Να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους δημόσιους χώρους", "Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ - Όχι στο γήπεδο Μελισσανίδη", "Γήπεδο και άλσος για όλο τον λαό - Όχι στο ρυθμιστικό", έγραφαν τα πανό όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Στον αντίποδα οι πολύ λιγότεροι οργανωμένοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του γηπέδου, αποφεύγοντας ωστόσο οποιαδήποτε "στοχοποίηση" της πορείας. Κατά κάποιον τρόπο, αν και σε αντίθετες πλευρές χωροταξικά, ακούστηκε ένα μεγάλο "Ναι" για το γήπεδο, αλλά κι ένα τεράστιο "όχι" στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.

Πηγή