Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΚΕΤΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ!

Δελτίο Τύπου της "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" :

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΚΤΩΝ-ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΔΑΣΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΚΕΤΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ!!!

Γλυφαδιώτες και Γλυφαδιώτισσες,

Οι ακτές και οι παραλίες μας απειλούνται άμεσα με ξεπούλημα από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου, που με σειρά νομοσχεδίων ξεπουλάει τα πάντα. Θέλουν ταυτόχρονα να αποκλείσουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.

Σχεδιάζουν και προωθούν με «fast truck» διαδικασίες την κατασκευή φαραωνικού τύπου μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων για να φράξουν το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού και να εμποδίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες της Αττικής.

Ειδικότερα στη Γλυφάδα έχουν εκχωρήσει ήδη τις Μαρίνες και 2 παραλίες συνολικής έκτασης 200 περίπου στρεμμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ, το φορέα που έχει αναλάβει το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με εξευτελιστικό συνήθως τίμημα (όπως τα 90 ΕΥΡΩ το τετραγωνικό μέτρο στο Ελληνικό).

Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην ήδη καγκελόφρακτη και απαγορευμένη για τους πολίτες «Ακτή των Αστεριών» και στην με την ανοχή των δημοτικών αρχών παράνομη και αυθαίρετη ανάπτυξη των νυχτομάγαζων της παραλίας.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά στον αγώνα για τη σωτηρία των ακτών και του αιγιαλού της πατρίδας μας αλλά και της Γλυφάδας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού.

Οι κ. Κόκκορης και Παπανικολάου (απερχόμενος και νεοεκλεγμένος δήμαρχος αντίστοιχα), λουφάζουν και δε λεν κουβέντα για όλα αυτά. Άλλωστε έχουν λερωμένη τη φωλιά τους μαζί με τα κόμματά τους και τις παρατάξεις τους.

Οι Γλυφαδιώτες πρέπει να διεκδικήσουμε την απόδοση της χρήσης ολόκληρης της παραλίας - μαζί με το χώρο της «ΑΚΤΗΣ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ»- στο δήμο Γλυφάδας και την άμεση επιστροφή των Μαρίνων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εμείς στοχεύουμε στην ανάδειξη του συνόλου της παραλίας μας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, με προστασία των αρχαιολογικών χώρων, απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών και δραστηριοτήτων που δεν συνάδουν με τον Δασικό και Αρχαιολογικό χαρακτήρα του χώρου των Αστεριών.

Από κοινού οι ενεργοί πολίτες και οι κοινωνικοί φορείς που νοιάζονται για αυτό το τόπο, μπορούμε να αντιπαλέψουμε και να τα αποκρούσουμε όλα αυτά. Εμείς ήδη πρωτοστατούμε και συμμετέχουμε σε κάθε σχετική κινηματική δράση στα νότια προάστια (σωτηρία του Ελληνικού κ.λ.π.) και είμαστε ιδρυτικό μέλος στο Πανελλαδικό δίκτυο «ΑΚΤΕΣ – ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» που έχει συσπειρώσει πολίτες, κινήματα και οργανώσεις από όλη τη χώρα.

Όλοι μαζί να αγωνισθούμε για να μην αφήσουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να περάσει και αυτό το έγκλημα για τη χώρα και την πόλη μας, για μας και τα παιδιά μας.

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά στον αγώνα για τη σωτηρία των ακτών και του αιγιαλού της πατρίδας μας αλλά και της Γλυφάδας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου