Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ρότσα: «Δεν αντέχεις ούτε πέντε λεπτά να είσαι Μέσι»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο Κόκκινο για τον τελικό του Μουντιάλ αλλά και τον Λιονέλ Μέσι και τους λόγους για τους οποίους παραμένει ο κορυφαίος. Ακούστε εδώ.

Της Αλέκας Ζουμή

Δύο μέρες μετά τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή
και την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ, ο Αργεντινός παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο Κόκκινο για όλα… Για την ήττα της «μπιανκοτσελέστε» στον τελικό, για το τουρνουά αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι και το βάρος που εξακολουθεί να σηκώνει…

«Για εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν ένα παιχνίδι ήρθε μια ήττα αλλά προχωράμε, πάμε γι άλλα… Αλλά πολύς κόσμος εδώ στην Ελλάδα είναι ακόμη στεναχωρημένος γιατί περίμενε να σηκώσει το Κύπελλο η Αργεντινή».


Για τον τελικό και συνολικότερα το τουρνουά, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα υπογράμμισε: «Οι Γερμανοί σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ ήταν πάρα πολύ καλοί. Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι ο τελικός για την Γερμανία αλλά τελικά ήταν ένα παιχνίδι για αρκετά γερά νεύρα. Τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Για την Αργεντινή έπαιξε ρόλο και ο ημιτελικός, ήταν τα 120 λεπτά αλλά και η ψυχολογική φόρτιση των πέναλτι. Πέρα από αυτό η Αργεντινή είχε ποντάρει πάρα πολύ σε μια τακτική "περιμένω". Έλειψε ο Ντι Μαρία, ήταν μια μεγάλη απώλεια».

Για τον Λιονέλ Μέσι: «Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά… Κάποιος που κατακρίνει τον Μέσι θα του πω να σκεφτεί για πέντε λεπτά τον εαυτό του να κάνει τον Μέσι και να παίζει 100 παιχνίδια την χρονιά, να προσπαθεί να είναι πάντα σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και να περιμένουν πάντα οι υπόλοιποι από σένα. Ξέρετε τι δύσκολο είναι; Δεν αντέχεις ούτε πέντε λεπτά να είσαι Μέσι. Κι όμως νομίζω πως αυτός όχι μόνο άντεξε, έδειξε ένα αρκετά καλό πρόσωπο αλλά το σημερινό ποδόσφαιρο υπάρχουν τακτικές, είδαμε αυτό που δήλωσαν οι Γερμανοί μετά το παιχνίδι, ότι ‘δεν αφήσαμε τον Μέσι να τρέχει με την μπάλα κι εκεί κόψαμε αρκετά τις δυνατότητες της Αργεντινής.

Παίζει ρόλο και το ψυχολογικό βάρος, να γίνει ο νέος Μαραντόνα. Παίζει ρόλο και το βλέπουμε όταν αρχίζει να συζητιέται πολύ, όταν κάνει εμετό κλπ. Είναι η ψυχολογική φόρτιση που έχει, είναι τεράστια. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ δυνατός για να μπορείς να είσαι σε τέτοιο επίπεδο σε μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Μέσι δεν είναι τώρα, είναι τα τελευταία δέκα χρόνια στην κορυφή του κόσμου. Γι αυτό δεν είναι πολλοί αυτοί που γίνονται σούπερ σταρ, είναι λίγοι… Γιατί δεν αρκεί μόνο να έχεις τις ικανότητες αλλά να μπορείς να αντέξεις. Νομίζω πως ο Μέσι αντέχει και είναι πολύ ωραίο αυτό που έγινε στην Αργεντινή, που τον δέχτηκε ο κόσμος θερμά με πολύ αγάπη.

Μαραντόνα δεν ξέρω εάν θα γίνει ποτέ, είχε άλλα χαρακτηριστικά, έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα και ίσως να έπαιζε ρόλο και η καταγωγή τους του Ντιέγο και του Λιονέλ. Ο Λιονέλ είναι γεννημένος σε ένα άλλο στάνταρ ζωής, αντιθέτως ο Ντιέγο το πάλεψε από μικρό παιδί σε μια δύσκολη φάση στη ζωή του, έγινε άντρας από μικρό παιδί… Στο πάνθεον των μεγάλων που έχουμε στην Αργεντινή, βρίσκεται πλέον και ο Λιονέλ Μέσι».

Τέλος, για το εάν άξιζε ή όχι την βράβευση: «Είναι συζητήσιμο, μερικές φορές κρατάνε ισορροπίες, ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όταν φτάνεις σε ένα τελικό με μια Γερμανία που έχει διαμορφώσει την σκέψη της -όπως οι ίδιοι δήλωσαν- πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή, τότε δικαίως είναι MVP».


Πηγή : www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου