Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Θερινός κινηματογράφος στο Μπραχάμι? Ε, «αφού το λέει και ο Ψαριανός»…


γράφει ο  Στράτος Μόρφης*


Σαν πρώην μέλος κινηματογραφικής λέσχης και σαν σινεφίλ, δεν θα μπορούσα και εγώ να μην υποστηρίξω την ανάγκη δημιουργίας θερινού κινηματογράφου στη πόλη μας.
Αυτό το εννοώ πραγματικά και ας μην έχω υπογράψει το αίτημα αυτό από την πρωτοβουλία (που δεν μπορείς να την πεις «και από τα κάτω»), και μπράβο της που έχει «σηκώσει» το θέμα.


Ωστόσο, θεωρώ ότι πρέπει να αναφερθεί το γεγονός, ότι μάλλον πολύ λίγοι ( πιστεύω ότι όλοι-ες έχουν ειλικρινή διάθεση) από όσους έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους, γνωρίζουν ή κάποιοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, ότι τόσο πέρυσι, όσο και φέτος γίνονται προβολές στον Ασύρματο, άρα υπάρχει έστω υποτυπωδώς «έδαφος», ότι και αν σημαίνει αυτό…

Επανερχόμενος, υποστηρίζω την πρωτοβουλία αυτή, ιδιαίτερα τώρα, αφού στηρίζει το αίτημα αυτό και ο «Γίγας της Κυψέλης», συγνώμη ..του «Πολιτισμού», εκτός άλλων ιδιοτήτων που έχει, Γρηγόρης Ψαριανός (βουλευτής, επηρεαζόμενος ιδιαίτερα από τα αποδημητικά πουλιά, αλλά και άνθρωπος με αντοχές σαν αυτές του λευκοσιδήρου που φτιάχνονται οι... τενεκέδες).


Έτσι διάβασα στην ανακοίνωση των imaginistes, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ξεχωριστά στην υποστήριξη αυτού του αιτήματος ανθρώπων της τέχνης πραγματικά, όπως ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας και ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.

Όλως τυχαίως, τα συγκεκριμένα άτομα συμμετείχαν, όπως διάβασα στον τύπο, στην επιτροπή διαλόγου του…Ποταμιού (ναι του νέου «τροφοδοτούμενου» από τη σαπίλα του συστήματος εξουσίας των media νέου κόμματος που φιλοδοξεί να τα «αλλάξει όλα» -με παλιά υλικά –και νεοφιλελεύθερα- όμως, βεβαίως, βεβαίως).

Θα ήθελα να πιστεύω ότι η συλλογή των υπογραφών δεν έγινε κοντά στο bar (catering ) του Λαυρίου, σημείο που δείχνουν αδυναμία όπως και να το κάνουμε , άνθρωποι του πολιτισμού, όπως ο Ψαριανός (ο οποίος κάνει την… «πάπια» για το γήπεδο της ΑΕΚ και τους τραμπουκισμούς απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται ) και άλλοι.

Γιατί αν έγινε εκεί, τότε κακά μαντάτα θα έχουμε

Αν υλοποιηθεί το αίτημα αυτό (του κινηματογράφου) , οι Μπραχαμιώτισσες θα πρέπει να «κρύβονται» αν εμφανιστεί επίσης σαν αλληλέγγυος της προσπάθειας αυτής (γιατί οι περισσότεροι τύποι σαν τον Ψαριανό, τέτοια αλληλεγγύη συνήθως επιδεικνύουν) ο έτερος λαμπρός αστέρας που παρευρέθηκε και αυτός στο συνέδριο του Ποταμιού ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν έχει «πηδήξει την μισή Αθήνα».

Ε, να μην «πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι»…



  *Πολίτης Μπραχαμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου