Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Απάντηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για κλειστό γυμναστήριο στη Νέα Σμύρνη

Απάντηση θεωρεί ότι δίνει ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός σε όσα δήλωσε ο Ανδρέας Νεφελούδης σε σχέση με το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης. Δείτε την καταγγελία Νεφελούδη εδώ και όσα υποστηρίζει η δημοτική κίνηση "Στροφή Νέας Σμύρνης" εδώ και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Σγουρού :
Σε σχέση με χθεσινό άρθρο του Ανδρέα Νεφελούδη, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα και αφορά την κατασκευή κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου- Κολυμβητηρίου στη Ν. Σμύρνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός απάντησε ως εξής:
«Με λύπη διαπιστώνω ότι, ακόμα και τώρα, ένα μήνα πριν παραδοθεί η σκυτάλη της Περιφέρειας στην επερχόμενη Διοίκηση, η επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας συνεχίζεται. Αντί να αναγνωρίζεται η συνεπής πολιτική μας της συνέχισης έργων απαραίτητων στη νεολαία και την κοινωνία, γεμίζοντας τα κενά του Κράτους από το δικό μας προϋπολογισμό, τα αθλητικά έργα χαρακτηρίζονται «πεταμένα λεφτά που δε χρειάζονται».
Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στη Ν. Σμύρνη αποτελεί ένα ακόμη βήμα μιας μακράς διαδικασίας που ξεκίνησε το 2009 με ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης προς τη Νομαρχία Αθηνών, η οποία και το είχε εγκρίνει. Τώρα, μετά από όλες τις απαραίτητες και χρονοβόρες διαδικασίες που χρειάστηκε να γίνουν, μπαίνει στην τελική ευθεία.
Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, με λύπη μου και πάλι διαπιστώνω ότι υπάρχει άγνοια, αφού είναι γνωστό ότι όταν ακολουθείται η διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας, όπως θα γίνει με το συγκεκριμένο έργο, η έκπτωση μπορεί να φθάσει και το 50%.
Η δουλειά μας ως Περιφέρεια είναι να στηρίζουμε και να προχωράμε ολοκληρωμένες μελέτες όλων των Δήμων. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι τις 31 Αυγούστου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου