Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη και στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Ιουλίου η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου και οι νέοι αντιπεριφερειάρχες Περαιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρου.

Αντικείμενο της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία της παράταξης «Δύναμη Ζωής», ήταν η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού σε ιδιώτες καθώς και η συνεργασία περιφέρειας και Οργανισμού σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε την Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες για την πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού καθώς και για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο στη λειτουργία του λιμανιού όσο και σε έργα που έχουν προγραμματιστεί και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και συνδέονται στενά με την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η Ρένα Δούρου στην τοποθέτησή της επεσήμανε το γεγονός ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά είναι θέμα εθνικής σημασίας, τη σπουδαιότητα του οποίου την είχε αναδείξει η «Δύναμη Ζωής» και κατά την προεκλογική περίοδο.

Η ίδια τόνισε ότι η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση είναι και «οικονομικά καταστροφική γιατί υπονομεύει κάθε προσπάθεια για μελλοντική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αφαιρώντας από την κυβέρνηση ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, αποκλείοντας τη δυνατότητα το δημόσιο λιμάνι να γίνει κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας - τόσο του Πειραιά όσο και της χώρας». Ταυτόχρονα τόνισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί θέση που συσπειρώνει σύσσωμη την πειραϊκή κοινωνία και τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης. Η «Δύναμη Ζωής», ανέφερε η εκλεγμένη Περιφερειάρχης, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο του λιμανιού του Πειραιά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της νέας περιφερειακής αρχής και γι΄ αυτό θα επιδιώξει σχέσεις ουσιαστικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τον ΟΛΠ. Σχετικά με τα έργα που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο λιμάνι και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με τη συμμετοχή του ΟΛΠ η Ρ. Δούρου ανέφερε ότι επιδίωξη της νέας Περιφερειακής αρχής θα είναι η αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων με υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών για την πόλη και τους κατοίκους.

Στην τοποθέτηση του ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, αφού δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και την ανάγκη της συνολικής προσπάθειας για την αποτροπή μια τέτοιας εξέλιξης, τόνισε την ανάγκη το λιμάνι να διατηρήσει υπό δημόσιο έλεγχο το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Η σπουδαιότητα του λιμανιού για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ανέφερε ο κ. Γαβρίλης, καθιστά αναγκαία την ύπαρξη σχέσεων συνεργασίας με διάρκεια και πολιτικό βάθος μεταξύ ΟΛΠ και Περιφέρειας.

Ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος αναφέρθηκε στο θέμα της κρουαζιέρας και στην προσπάθεια μεγιστοποίησης των ωφελειών από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ειδικά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς και στην ανάγκη αντιμετώπισης μιας σειράς προβλημάτων όπως είναι οι μεγάλες επιβαρύνσεις που επιβάλλει το αεροδρόμιο των Αθηνών στις τιμές των εισιτηρίων.

Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση για συνεχή συνεργασία στα επενδυτικά θέματα και στις σχέσεις Πόλης – Λιμανιού με έμφαση στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα.

Πηγή