Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Για συγκοινωνιακά θέματα της Αττικής συζήτησαν Χρυσοχοΐδης - Δούρου

Αναλυτική ενημέρωση, παρουσία των διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου, έκανε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Δύναμης Ζωής». 

Η νέα Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, συζήτησαν τα ζητήματα των Δημόσιων ΚΤΕΟ, των διοδίων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των αυτοκινητοδρόμων. 

Η κα. Ρένα Δούρου έδωσε έμφαση στην ανάγκη κανονικής λειτουργίας των πέντε δημόσιων ΚΤΕΟ της Αττικής, τόσο αναφορικά με την οδική ασφάλεια, όσο και με τα δημόσια έσοδα που μπορούν να αποφέρουν, ενώ υπογράμμισε και το ζήτημα ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποίησής τους.

Έθεσε, επίσης, το θέμα του πολλαπλασιασμού των διοδίων και της κατακόρυφης αύξησης της τιμής τους, που λειτουργούν σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, ενώ επανέλαβε τη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στην αναβάθμισή τους λόγω του κοινωνικού και οικολογικού τους χαρακτήρα.

Παράλληλα, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό για την πορεία κρίσιμων - συγκοινωνιακά και οικονομικά - έργων, όπως αυτό της επέκτασης του Προαστιακού από το Κορωπί ως το Λαύριο, καθώς και του αυτοκινητηδρόμου Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη,  ενώ έθεσε το θέμα του χρόνου ολοκλήρωσης της σύμβασης της Αττικής Οδού. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου