Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δικαστική απόφαση υποχρεώνει τη “ΜΑΚΡΟ” να επιτρέπει την πρόσβαση στο ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Κτήμα Τράχωνες

ΔΕΚΤΗ έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) την αίτηση πολιτών του Αλίμου κατά της εταιρίας “ΜΑΚΡΟ” με την οποία ζητείτο η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ναού και ιστορικού μνημείου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Την πρόσβαση αυτή απαγορεύει παντελώς η εταιρία “ΜΑΚΡΟ”, ιδιοκτήτρια της έκτασης, που περιβάλει το μνημείο της μικρής ιστορικής εκκλησίας.
Το “διατακτικό” της απόφασης αυτής (7341/2014) αναφέρει:
«ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την καθής (σημ. “ΜΑΚΡΟ”) να επιτρέπει την είσοδο στην ιδιοκτησία της στο Κτήμα Τράχωνες από την οδό Αρχαίου Θεάτρου αρ. 7, την πρόσβαση μέσω της εκεί υπάρχουσας διόδου στο Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και την αποχώρηση από εκεί:
1) Την παραμονή της εορτής του στις 20 Νοεμβρίου από ώρα 08:00 έως ώρα 17.00 και ανήμερα της εορτής του στις 21 Νοεμβρίου από ώρα 06.30 έως ώρα 17.00 απεριορίστου αριθμού προσώπων και ιερέως.
2) Δύο φορές το μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτη και τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα, από ώρα 08.00 έως ώρα 11.00, μέχρι 150 προσώπων και ιερέως επίσης, καθώς και να διατηρεί ανοικτή την είσοδο του ναού τις ίδιες ως άνω ημέρες και ώρες
ΑΠΕΙΛΕΙ σε βάρος της καθής χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης …»
Η απόφαση αυτή, αποτελεί μια πρώτη και πολύ σημαντική ΝΙΚΗ των πολιτών του Αλίμου, που αγωνίζονται για το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας αλλά και της πρόσβασης και απόλαυσης ενός σημαντικού μνημείου πολιτισμού της πόλης μας καθώς πρόκειται για το μοναδικά ακέραια σωζόμενο βυζαντινό μνημείο, στα νότια προάστια.

Για το κτήμα Γερουλάνου δείτε περισσότερα εδώ στο νότο (edostonoto.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου