Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Συνθήκες απασχόλησης τρίτου κόσμου στην COSCO

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως την ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την εικόνα ενός τεχνητού παραδείσου, οι εργαζόμενοι στην COSCO εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας. Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, για τα γεγονότα στην COSCO και την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, «ο πρωθυπουργός στις αλλεπάλληλες επισκέψεις του στο χώρο της COSCO, παρουσίαζε μια εικόνα τεχνητού παραδείσου, με χιλιάδες θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν, καθώς και για επενδύσεις με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα», σημειώνοντας πως «η αλήθεια είναι, ότι ούτε οι χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, ούτε οι επενδύσεις της COSCO είχαν προστιθέμενη αξία, για την ελληνική οικονομία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως η κινητοποίηση των εργαζομένων στην προβλήτα της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, αναδεικνύει ένα ακόμα ζήτημα, αυτό των άθλιων συνθηκών εργασίας που έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα, εδώ και πολλά χρόνια.

«Ταυτόχρονα, η διατύπωση αιτημάτων, όπως, η υποχρέωση της εταιρίας να δηλώνει τα εργατικά ατυχήματα, ή η κατάργηση της 16ωρης εργασίας, αναδεικνύουν την επικράτηση συνθηκών απασχόλησης που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ερωτά αν «αυτό είναι το όραμα του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., για το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας;».

Από την Κουμουνδούρου ρωτούν την κυβέρνηση, επίσης, αν αυτές τις συνθήκες θέλουν να επιβάλλουν και να επεκτείνουν ως εργασιακό πρότυπο στο σύνολο του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την απόφασή τους να προχωρήσουν στην πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

«Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα σταθούν συμπαραστάτες στις δίκαιες κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για πληρωμή των υπερωριών, για καταβολή επιδομάτων επικινδυνότητας, καθώς και για το σύνολο των αιτημάτων που διατυπώνονται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή : www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου