Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

"Sunshine" στην Ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Ν.Σμύρνης την Πέμπτη 24 Ιουλίου

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 9.00μμ η ταινία του Ντάνι Μπόιλ "Sunshine" προβάλλεται από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στην "Ταράτσα" (Ελ.Βενιζέλου 12 & Αιγαίου).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών στην "Ταράτσα" εδώ

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
Σενάριο: Άλεξ Γκάρλαντ
Πρωταγωνιστούν: Κίλιαν Μέρφι, Μισέλ Γεό, Ρόουζ Μπερν, Χιρογιούκι Σανάντα, Κρις Έβανς


Υπόθεση:


O Ντάνι Μπόιλ ενώνει και πάλι δυνάμεις με το συγγραφέα των "The Beach" και "28 Days Later" Άλεξ Γκάρλαντ και επιστρατεύει μερικούς σημαντικούς ανερχόμενους ηθοποιούς της παγκόσμιας κινηματογραφίας για ένα υπερσύγχρονο, εντυπωσιακό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Βρισκόμαστε στο έτος 2057. Ο ήλιος πεθαίνει και μαζί του πεθαίνει και η ανθρώπινη ζωή. Μοναδική και τελευταία ελπίδα αποτελεί ένα πλήρωμα οκτώ ανδρών και γυναικών. Η ομάδα ταξιδεύει στον Ήλιο έχοντας μαζί της ένα μηχάνημα που θα εμφυσήσει και πάλι ζωή στον εξασθενημένο αστέρα. Στα βάθη του διαστήματος και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τη Γη, με την αποστολή να εξελίσσεται, οι ήρωες θα πρέπει να παλέψουν όχι μόνο για τη ζωή τους και το μέλλον της Γης, αλλά, το σημαντικότερο, για την πνευματική τους ακεραιότητα. 

Σενάριο:

O Σεναριογράφος Άλεξ Γκάρλαντ: Γεννήθηκε το 1970 στο Λονδίνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "The Beach", μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τους Ντάνι Μπόιλ και Άντριου ΜακΝτόναλντ. Ο Γκάρλαντ συνεργάστηκε και πάλι μαζί τους όταν έγραψε το σενάριο της πετυχημένης ταινίας τρόμου "28 Days Later". Αυτή την περίοδο απασχολείται ως executive producer στο σίκουελ της ταινίας, με τίτλο "28 Weeks Later". Η ιδέα για το "Sunshine" ήρθε στον Άλεξ Γκάρλαντ το 2004 από ένα άρθρο σε ένα αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. "Πάντα ήθελα να γράψω ένα συγκεκριμένο είδος επιστημονικής φαντασίας", λέει ο Γκάρλαντ. "Ήθελα να διερευνήσω την ιδέα του ταξιδιού του ανθρώπου στα βάθη του διαστήματος και το τι ανακαλύπτει εκεί, καθώς και το τι ανακαλύπτει μέσα του ως αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης στο διάστημα. Έψαχνα για τη βασική υπόθεση γύρω από την οποία θα περιστρεφόταν η ιδέα μου, όταν διάβασα ένα άρθρο για το μέλλον της ανθρωπότητας από μία αθεϊστική οπτική βασισμένη στην φυσική. Περιείχε θεωρίες για το πότε θα πέθαινε ο Ήλιος και τι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτή την περίπτωση. Ο Άνθρωπος χρειάζεται την ενέργεια από τον Ήλιο για να επιβιώσει και όταν αυτή η ενέργεια θα τελειώσει, τότε το ανθρώπινο είδος θα αφανιστεί. Αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι είναι εύκολο να εικάζουμε ποιο μπορεί να είναι το τέλος της ανθρωπότητας, τι γίνεται όμως αν αυτό το τέλος έρθει κατά τη διάρκεια της δικής μας ζωής; Αυτό που με συνάρπασε ήταν η ιδέα ότι ολόκληρο το μέλλον της ανθρωπότητας θα μπορούσε να βασιζόταν σε έναν και μόνο άνθρωπο. Τι θα μπορούσε κάτι τέτοιο να έκανε σε αυτόν;" 

Πηγή κι ακόμη περισσότερα εδώ: www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου