Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Water Polo : Το μπάχαλο στους Μίνι Παίδες και το Λιμενικό και "ο κόπος μιας χρονιάς"

Μόνο διαφήμιση του αθλήματος δεν υπήρξε στην τελική φάση των Μίνι Παίδων, κατά την τελευταία αγωνιστική του ομίλου που φιλοξενήθηκε στον Λαιμό. Οι δύο διαιτητές μαζί με τη γραμματεία φαίνεται
ότι υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη, με τον συνάδελφο Νίκο Γκομώλη να γράφει στο Facebook τα παρακάτω:

«Την ώρα που δυο Έλληνες διαιτητές ο George Stavridis και οStavropoulos Nikos σφυρίζουν κορυφαία παιχνίδια στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης , δυο “συνάδελφοί” τους στην Ελλάδα , κάποιος Τιτόπουλος και κάποιος Στεφανάκης κατάφεραν να καταστρέψουν ένα αγώνα πρωταθλήματος ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ , να εξοργήσουν τους πάντες και τελικά να φύγουν ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ από το κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης.

»Αυτοί οι δυο “εξωγήινοι” και κυρίως ο ΣΕΔΥ έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στα παιδιά που αγωνίζονταν και υποτίθεται είναι το μέλλον του ελληνικού πόλο…”φύγετε γρήγορα από το άθλημα γιατί αλλιώς θα σας διώξουμε εμείς” Αυτό τους είπαν και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν .Καληνύχτα μας…».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Για το… μπάχαλο στον αγώνα Γλυφάδας -ΝΟΠ στους Μίνι Παίδες έγραψε στο Facebook κι ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΑΝΟΓ, Δημήτρης Σελετόπουλος. Αναλυτικά ανέφερε…

«Δίνεται πέναλτι σε πολύ κρίσιμο σημείο. Ο ένας διαιτητής είναι έτοιμος να σφυρίξει και ο άλλος ελέγχει τον τερματοφύλακα.
Την ώρα που ετοιμάζεται ο διαιτητής να σφυρίξει, η γραμματεία με ίδια ακριβώς σφυρίχτρα (με ίδιο ήχο), σφυρίζει. Ο μικρός που ακούει το σφύριγμα, σουτάρει και βάζει γκολ. Οι 2 διαιτητές δείχνουν σέντρα. Το απίστευτο είναι ότι δείχνει σέντρα και αυτός που υποτίθεται ότι θα σφύριζε αλλά δεν το έκανε. Παρόλα αυτά, η γραμματεία ξανασφυρίζει και λέει ότι ο παίκτης που έκανε το πέναλτι είχε 3 ποινές και έπρεπε να βγει εκτός. Βγαίνει λοιπόν ο παίκτης και ο διαιτητής παίρνει την μπάλα και την δίνει στην αμυνόμενη ομάδα σφυρίζοντας αλλαγή.
Ναι είναι πραγματικότητα, αλήθεια λέω.

»Ο πάγκος ωρύεται. Κώνοι πέφτουν στο νερό. Ορμάνε οι γονείς από την κερκίδα. Ο απέναντι διαιτητής δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και λέει να συνεχιστεί ο αγώνας.

»Με τσαμπουκά των ανθρώπων που αδικούντο εκείνη την στιγμή, ο αγώνας σταματάει. Κάνουν σύσκεψη οι διαιτητές και αποφασίζουν επανάληψη του πέναλτι, το οποίο όμως ουσιαστικά δεν είχε χτυπηθεί ποτέ.
Τώρα πλέον το μπαλάκι πάει στην άλλη πλευρά. Ορμάνε λοιπόν οι υπεύθυνοι της άλλης ομάδας. Μετά από εξηγήσεις συνεχείς, εκτελείται τελικά το πέναλτι.

»Κόντρα 2-1. Ετοιμος ο μικρός να σκοράρει και ακούγεται νέο σφύριγμα από την γραμματεία, για να σταματήσει ο αγώνας επειδή το χρονόμετρο εκείνη την στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί. Σταματάνε την φάση οι διαιτητές, και μετά από νέα σύσκεψη, δίνουν την μπάλα στην αμυνόμενη ομάδα και όχι σε αυτήν που ήταν έτοιμη να σκοράρει.
»Μέσα σε 5″ για πρώτη φορά στην ζωή μου είδα την μπάλα να αλλάζει κατοχή 5 φορές. Εμφανέστατα τραβήγματα και από τις 2 πλευρές, και δεν δίνεται τίποτα. Και αυτό να γίνεται σχεδόν σε κάθε επίθεση.
»Αποβολή υπέρ της μίας ομάδας στο ξεκίνημα της κόντρας. Αμεσο σουτ (μετά από 4-5″) και η μπάλα άουτ. Η ομάδα που είναι με λιγότερο παίρνει την κατοχή. Ο παίκτης που έχει αποβληθεί θέλει ακόμα 15 μέτρα να φτάσει στο σημείο της αποβολής. Η ομάδα του ξεκινάει την επίθεση και οι αμυνόμενοι πλέον γυρίζουν προς τα πίσω και είναι με παίκτη παραπάνω στην άμυνά τους. Ο διαιτητής δίνει αποβολή για ζώνη!!!
»Πάει παίκτης να εκτελέσει πέναλτι. Ο διαιτητής σηκώνει πολύ γρήγορα το χέρι του και σφυρίζει λες και βιάζεται. Ο μικρός μπερδεύεται και σουτάρει λίγο πιο αργά. Ο διαιτητής δίνει αλλαγή. 3΄ μετά, νέο πέναλτι με τον ίδιο διαιτητή. Νέο βιαστικό σφύριγμα, προσποίηση ο παίκτης που αιφνιδιάστηκε και πάλι, γκολ η μπάλα, σέντρα δείχνει ο διαιτητής.
»Κλέψιμο μπάλας από την άμυνα περίπου 10″ πριν το τέλος των 30″. Κολυμπάει ο μικρός με την μπάλα 3-4 μέτρα και ο αντίπαλος του την κλέβει. Κολυμπάει προς την εστία για να σκοράρει και ακούγεται το χρονόμετρο των 30″. Ο διαιτητής δίνει αλλαγή. Ο προπονητής με ήρεμο τρόπο του φωνάζει ότι πρέπει να αλλάξει το 30. Αποτέλεσμα? Κόκκινη στον προπονητή.
»Μπορώ να γράφω για πολύ ώρα, επειδή στα 2 παιχνίδια που διεξήχθησαν σήμερα το βράδυ στην Βουλιαγμένη έγιναν για μία ακόμα φορά απίστευτα πράγματα.
Ομως πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει τελικά να ασχολείσαι με όλα αυτά που γίνονται στα μικρά πρωταθλήματα. Και το απίστευτο είναι ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο παιχνίδι και από τις 2 ομάδες, έχουν απόλυτο δίκιο.
Προφανώς κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι ειδικά οι άπειροι διαιτητές, εκτός από προστασία (παρατηρητής) χρειάζονται και προπόνηση.

»Τελειώνω, σημειώνοντας ότι η στάση των γονιών της Γλυφάδας μετά το τέλος του αγώνα και από την στιγμή που τα παιδιά τους αγκαλιάζονταν με τους αντιπάλους τους, ήταν αδικαιολόγητη…».

Πηγή: www.waterpololive.gr


Ο ΚΟΠΟΣ ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Σχόλιο της Στέλλας Ρήγα, μητέρας παιδιού-αθλητή:

Αλήθεια ποιος ρώτησε για τις αγωνίες αυτών των παιδιών;
Ποιος μίλησε για την πίεση και το αθλητικό στρές, την εποχή των εξετάσεων;
Την ώρα που άλλα παιδιά κάθονταν στα γραφεία τους και διάβαζαν για τις εξετάσεις του Ιουνίου, αυτά τα παιδιά καθημερινά κολυμπούσαν μέχρι την Αίγινα και τούμπαλιν…
Ποιος μίλησε για τα γιατί, τα π'ως, τα θέλω και την στέρηση ενός ΠΑΙΔΙΟΥ-ΑΘΛΗΤΗ;
Ποιος μίλησε για το κλειστό κολυμβητήριο της Γλυφάδας τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο;
Ομάδα χωρίς γήπεδο…
Ποιος μίλησε για τις αντίξοες συνθήκες στο καταδυτήριο του Αγ.Κοσμά τους κινδύνους που ελλοχεύει για την υγεία τους όταν υποχρεώνονταν να κάνουν προπονήσεις σ’αυτό;
Ποιος μίλησε για το παγωμένο νερό στην πισίνα αλλά και στα αποδυτήρια;
Έξω να βρέχει και αυτά να προπονούνται για κάποιο σκοπό…
ΚΑΝΕΙΣ και τώρα στο τέλος της φετινής χρονιάς αφού η ομάδα αυτή MINI ΠΑΙΔΩΝ κατάφερε να νικήσει την πρωταθλήτρια ομάδα ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ μιας ΑΠΕΙΡΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ που έκανε πειράματα με τις ψυχές των παιδιών μας.
Έκανε πειράματα με αυτά τα παιδιά που έπαιξαν με ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΘΟΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ.
ΟΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.
Μία διοργάνωση που δεν αρμόζει ούτε στο άθλημα, ούτε στα σωματεία που φιλοξενήθηκαν, αλλά περισσότερο δεν αρμόζει στους ίδιους αθλητές-ΠΑΙΔΙΑ οι οποίοι έπαιξαν τους κόπους μιας χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου