Νέα απεργία - αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για τις 30 Αυγούστου, κοινοποιώντας από χθες
εξώδικη δήλωση σε αρμόδια υπουργεία, ΝΠΔΔ και λοιπές υπηρεσίες. Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, θα συνεχίσει την απεργία - αποχή μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2014 και καλεί σε συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Σταθμός των κινητοποιήσεών είναι η 23η Σεπτεμβρίου, οπότε εκδικάζεται η υπόθεση επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, και η 10η Οκτωβρίου, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ.

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο, που σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καθυστερήσει να πάρει οριστική μορφή, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις "σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών" και ζητά αύξηση μισθών και συντάξεων και επαναφορά τους σε αξιοπρεπή επίπεδα. Επίσης, διεκδικεί επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, κατάργηση του μηχανισμού διαθεσιμοτήτων και του κανόνα 1 προς 5 και ζητά για κάθε αποχώρηση να υπάρχει μία πρόσληψη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιμένει στις απολύσεις. Μιλώντας χθες στον Σκάι παραδέχθηκε πως "είναι πολύ δύσκολο να φεύγει έστω και ένας υπάλληλος από το Δημόσιο και να εντάσσεται σε μια προβληματική αγορά εργασίας", αλλά τόνισε πως "ο στόχος αυτός είχε αποφασιστεί και είχε επικαιροποιηθεί και από τα τρία κόμματα τον Μάιο του 2013 -το υπενθυμίζω αυτό στους φίλους μου από τη ΔΗΜ.ΑΡ.- και αποτελεί ανειλημμένη υποχρέωση. Ο στόχος αυτός πρέπει να υλοποιηθεί και ο τρόπος που τον εκπληρώσαμε μας επέτρεψε να διαπραγματευτούμε και να επιτύχουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις το 2015 και το 2016".

Πηγή: www.avgi.gr