Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

612 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

γράφει ο Γιάννης Δαρκαδάκης*

H προστασία των παραλιών και η αποτροπή του ξεπουλήματος τους, αποτελεί πεδίο στο οποίο μπορούμε να κατακτήσουμε νίκη. Η νίκη θα είναι πολλαπλώς χρήσιμη τόσο ουσιαστικά -αφού θα προστατέψει τις παραλίες-, όσο και στη τόνωση του ηθικού του κινήματος που τόσο έχει ανάγκη, αλλά και ως μπούσουλας  για τους μη "μάχιμους"  ο οποίοι θα κατανοήσουν έμπρακτα ότι τα πάντα κερδίζονται μόνο με αγώνες.
 
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και σε άλλες μάχες, με προφανές διακύβευμα, όπως τα δάση  ή η ιδιωτικοποίηση του νερού. Σε αυτά τα πεδία το δικό μας έργο είναι εύκολο, αφού τα επιχείρηματά μας λειτουργούν αυτόματα ως σύνθημα χωρίς ανάγκη για αναλύσεις σε βάθος. Το μήνυμα είναι απλό και εύληπτο και η κοινωνία είναι πρόθυμη να το ενστερνιστεί. Το μόνο που έχουμε (και οφείλουμε) να κάνουμε είναι να δράσουμε.

Με αυτή τη λογική η δημοτική παράταξη Ρ.Α.Κ. Π.Φαλήρου οργάνωσε τριήμερη εξόρμηση  στο Φλοίσβο κατά την οποία 612 πολίτες υπέγραψαν κατά του ξεπουλήματος και της δόμησης των αιγιαλών. Τις υπογραφές τις στείλαμε στο Επιμελητήριο Βιωσιμότητας και Περιβάλλοντος.

*συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου