Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις σχάρες φρεατίων της ΤΡΑΜ ΑΕ ζητά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Τεκμηριωμένη απάντηση στις συνεχείς οχλήσεις της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ) προς το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κοινοποίησε ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, με την οποία ζητά από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών να ελέγξει τους υπευθύνους της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ) για την άρνηση εκτέλεσης των υποχρεώσεών τους.

Οι ισχυρισμοί της ΤΡΑΜ Α.Ε ότι δεν έχει την ευθύνη της συντήρησης των σχαρών ομβρίων γιατί δήθεν ο επίμαχος χώρος δεν υπάγεται στην ευθύνη της, αναιρείται από τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα:
1. Ο χώρος στον οποίο εγκαταστάθηκαν οι γραμμές του ΤΡΑΜ ήταν και είναι της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου). Παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ με το από 31.10.2002 παραχωρητήριό της. Πέρα από αυτόν είναι η περιφραγμένη ιδιοκτησία της ΚΕΔ, από την οποία αφαιρέθηκε ο χώρος με μετατόπιση της περίφραξης.
2. Από όλες τις εγκεκριμένες μελέτες πιστοποιείται ότι οι σχάρες βρίσκονται στον χώρο που παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ από την ΚΕΔ, καθώς ότι η κατασκευή τους εκτελέστηκε από την ΤΡΑΜ ΑΕ ως αναπόσπαστο μέρος του έργου.
3. Οι δενδροφυτεύσεις και το πράσινο που βρίσκονται στην έκταση που παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ φροντίζονται από την ίδια. Για το λόγο αυτό η ΤΡΑΜ ΑΕ έκανε ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου.
4. Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είχε, ούτε έχει δυνατότητα παρέμβασης σε έργα - εγκαταστάσεις, που υπάρχουν στο όλο ακίνητο της ΚΕΔ, που εκτείνεται από την παραλία μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Κατ΄αναλογία δεν έχει αρμοδιότητα και δυνατότητα να παρέμβει σε έργα - εγκαταστάσεις στον ευρύτερο χώρο εξυπηρέτησης του τραμ, ο οποίος παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ.
5. Ο αγωγός ομβρίων με τις σχάρες του, κατασκευάστηκε από την ΤΡΑΜ ΑΕ, είναι έργο αποκλειστικά δικό της, εξυπηρετεί τη λειτουργία του ΤΡΑΜ και έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησής του. Ποτέ το έργο δεν παραδόθηκε στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οι σχάρες του ΤΡΑΜ και η μετατόπιση ποινικών και πολιτικών ευθυνών

Ποιος δε θυμάται την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές; Σε εκείνη την εκπομπή ο κατά τα άλλα ικανότατος δημοσιογράφος δεν πήγε την έρευνά του πέρα από το Χρήστο Κορτζίδη. Αδυναμία, προχειρότητα ή σκοπιμότητα; Τι ήταν για τον Τριανταφυλλόπουλο να βγάλει στον αέρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ), να δώσει και αυτός τις δικές εξηγήσεις για τις σχάρες στην παραλιακή; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ έχει αποδείξει πολλάκις την ικανότητά του να πετυχαίνει το στόχο του.

Είναι εύλογο το συμφέρον της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ) να μετατοπίζει την ευθύνη της στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης από τη στιγμή που το 2010 τραυματισμός πολίτη σε φρεάτιο ομβρίων του ΤΡΑΜ από το οποίο είχε αφαιρεθεί η σχάρα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο κ. Κωνσταντάτος αξιοποίησε την εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου αφού κατά τη γνώμη του ενοχοποιούσε τον Κορτζίδη.
Τι θα πράξει όμως από την 1η Σεπτεμβρίου; Θα οδηγήσει το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης να αναλάβει τη φύλαξη, συντήρηση και αποκατάσταση των σχαρών της ΤΡΑΜ ΑΕ;

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου