Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΤΩΡΑ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Οι πολύχρονοι αγώνες των πολιτών και των συλλογικοτήτων του δήμου ΒΒΒ, για τον δασικό και αρχαιολογικό χαρακτήρα της χερσονήσου δικαιώθηκαν πλήρως.

Όπως είναι γνωστό το Νοέμβριο του 2013, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χαρακτήρισε σαν  αρχαιολογικό χώρο όλη τη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης, και μάλιστα τέσσερις περιοχές με αρχαιολογικά ευρήματα τις ενέταξε σε ζώνες απόλυτης προστασίας (Ζώνες Α).

Οκτώ μήνες αργότερα στις 31 Ιουλίου, ένας άλλος επίσημος θεσμικός φορέας και μάλιστα διεθνής, Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το δασικό χαρακτήρα της χερσονήσου.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Βασίλης Αναστασόπουλος, με βάση  τη μαρτυρία και του π. Γενικού  Διευθυντή Δασών Ελευθέριου Φραγκιουδάκη, με υπόμνημά του προς την Εισαγγελία, κατονομάζει, σαν υπαίτιους, το προηγούμενο, πεντεμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και τους απερχόμενους Περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Σγουρό και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κων/νο Καράμπελα, για την εκποίηση των τριακοσίων ογδόντα (380), περίπου, στρεμμάτων, Δημόσιου Δάσους, μαζί με τον Αστέρα, σε  Όμιλο Τουρκοαραβικών συμφερόντων.
 
Με αυτές τις πολύ σημαντικές αποφάσεις των δύο θεσμικών φορέων, αφενός δικαιώνεται ο πολύχρονος αγώνας των πολιτών και των συλλογικοτήτων του Δήμου ΒΒΒ, που επιμέναμε στο δασικό κα αρχαιολογικό χαρακτήρα της χερσονήσου και αφετέρου -και αυτό είναι το σημαντικότερο-  ανοίγει ο δρόμος για να σταματήσει κάθε περεταίρω ενέργεια για εκποίηση της χερσονήσου.

Η Εναλλακτική Δράση που από την ίδρυσή της έχει αναδείξει σε μείζον ζήτημα, όχι μόνο για το δήμο αλλά για ολόκληρη τη χώρα,  την εκποίηση των αρχαιοτήτων και του δάσους της Βουλιαγμένης, προτείνει τη δημιουργία ενός μετώπου όλων των δυνάμεων του δήμου, για το άμεσο πάγωμα της εκποίησης, κάτι που μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι πιο εύκολο να γίνει.

Και αυτό θα σημάνει την πρώτη μεγάλη ήττα του ΤΑΪΠΕΔ και μάλιστα με πιθανές ποινικές ευθύνες πρώην στελεχών του, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες επιτυχίες σε πολλές περιοχές της χώρας.
 www.enallaktiki-drasi.gr             Email ena.drasi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου