Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΝΤΟΝΜΠΑΣ: Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ & Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Αντρέι Στένιν, Ρώσος φωτορεπόρτερ διεθνούς φήμης.
Έχει απαχθεί
από τις 5 Αυγούστου και κρατείται ΠΑΡΑΝΟΜΑ
από τις ουκρανικές δυνάμεις Ασφαλείας
χωρίς να του έχει απαγγελθεί επίσημα ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Το "αδίκημά" του είναι ότι είναι Ρώσος, είναι φωτορεπόρτερ
και έδειχνε στις φωτογραφίες του
την αλήθεια για την κατάσταση στο Ντονμπάς.



Το κομβόι με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια (221 φορτηγά, τα οποία κατάφεραν να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα) έφτασαν στις 22 Αυγούστου στον προορισμό τους, εκφόρτωσαν τους περίπου 2 χιλιάδες τόνους με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους του Ντονμπάς και από χθες (23/08) βρίσκονται στη φάση της επιστροφής τους στη Ρωσία. Μέχρι την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, είχαν περάσει πίσω στο έδαφος της Ρωσίας πάνω από 170 φορτηγά και αναμένεται μέσα στην ημέρα να έχουν επιστρέψει όλα.


Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την πλευρά της Ρωσίας προς τους πολύπαθους κατοίκους της περιοχής του Ντονμπάς (πρώην Περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, νυν αυτοανακηρυγμένες "Λαϊκές Δημοκρατίες" του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ αντίστοιχα) προκάλεσε πανικό στην κεντρική ουκρανική ηγεσία, αλλά και στους Δυτικούς πάτρωνές της, αφού "ξεγύμνωσε" με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και την ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και των μεν και των δε για το ανθρωπιστικό δράμα των κατοίκων μιας περιοχής την οποία ακόμη θεωρούν "δικό τους" έδαφος.

Τους απασχόλησε, δήθεν, το γεγονός ότι το ρωσικό κομβόι προχώρησε μέσα στο έδαφος του Ντονμπάς χωρίς την επίσημη άδεια της ουκρανικής κυβέρνησης, όταν ήδη από τις 12 Αυγούστου ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και του ΟΑΣΕ για την παροχή αυτής της βοήθειας. ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ για την καθυστέρηση της επίδοσής της στους κατοίκους του Ντονμπάς ήταν "ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ" ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, οι οποίες μέσα από ένα "όργιο" τεχνητών γραφειοκρατικών "δυσκολιών", νέων απαιτήσεων που εμφανίζονταν ξαφνικά και "από το πουθενά", αλλά και πλήρους ανικανότητας για συμφωνία πάνω σε στοιχειώδη πράγματα, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την όλη διαδικασία.

Όταν πλέον το πράγμα είχε φτάσει στο απροχώρητο, οι υπεύθυνοι του ρωσικού κομβόι, με τη βοήθεια, βεβαίως, τμημάτων του "Λαϊκού Στρατού" του Ντονμπάς προχώρησαν και διένυσαν τα 55 χιλιόμετρα που απέμεναν μέχρι την πόλη του Λουγκάνσκ, παίρνοντας επάνω τους το ρίσκο να υποστούν καθ' οδόν επίθεση από δυνάμεις του Πυροβολικού του "επίσημου" ουκρανικού στρατού.

Ευτυχώς, ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ, η ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε στα σημεία που έπρεπε και τώρα τα ρωσικά φορτηγά επιστρέφουν στη βάση τους, έχοντας ολοκληρώσει με πλήρη επιτυχία την αποστολή τους.


Έγραψα πιο πάνω για την υποκρισία της ηγεσίας του Κιέβου και της Δύσης για το ζήτημα της "παράνομης", δήθεν, διέλευσης των ρωσο-ουκρανικών συνόρων από τα ρωσικά φορτηγά. Είχε προηγηθεί ο προπαγανδιστικός θόρυβος, ότι δήθεν στο ρωσικό κομβόι βρισκόταν, μεταξύ άλλων, στρατιωτικός εξοπλισμός, ακόμη και ότι στα φορτηγά επέβαιναν μονάδες του ρωσικού στρατού, που θα πραγματοποιούσαν "επέμβαση" σε ουκρανικό έδαφος!!!

Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι όλα αυτά ήταν ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ και "ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ"...

Η ηγεσία του Κιέβου οδηγεί συστηματικά τον πληθυσμό της περιοχής του Ντονμπάς στην καταστροφή και η Δύση "σιγοντάρει" και ενισχύει οικονομικά και στρατιωτικά τους πραξικοπηματίες της 22ης Φλεβάρη, αφού ο απώτερος στόχος τους είναι Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ μεγάλου μέρους της έκτασης της περιοχής για τη δημιουργία, αφενός στρατιωτικών πολυγώνων με τα μάτια στραμμένα προς τη Ρωσία, αφετέρου Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, όπου θα εγκατασταθούν δυτικές πολυεθνικές εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται στυγνά τους εναπομείναντες κατοίκους της περιοχής και τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ που σκοπεύει η ηγεσία του Κιέβου να εγκαταστήσει στην περιοχή, εάν και εφόσον καταφέρει να καταπνίξει την εξέγερση των κατοίκων του Ντονμπάς (κάτι που όμως φαντάζει, με βάση τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ).


Σήμερα, 24 Αυγούστου, η Ουκρανία "γιορτάζει" τη λεγόμενη "Μέρα Ανεξαρτησίας" της, τη μέρα δηλαδή που ανακήρυξε την απόσχισή της από την πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, μόλις 5 ημέρες μετά το πραξικόπημα του 1991 που έριξε το Μιχαήλ Γκορμπατσόβ από την εξουσία και έδωσε τη δυνατότητα σε τύπους σαν τον Γέλτσιν και τον Κραβτσούκ (πρώτο Πρόεδρο της "ανεξάρτητης" Ουκρανίας) να κάνουν το δικό τους "παιχνίδι", διαλύοντας το πρώτο στην Ιστορία σοσιαλιστικό κράτος (με όλα τα κουσούρια που κουβαλούσε και δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε).

Σήμερα λοιπόν, ο "πολύς" Πετρό Ποροσένκο (Πρόεδρος της Ουκρανίας, πλέον) και η λοιπή ηγεσία του Κιέβου αντί να μεριμνήσουν για την τύχη των κατοίκων του Ντονμπάς, το οποίο θεωρούν "ουκρανικό έδαφος" και να σταματήσουν τις εκκαθαριστικές/τιμωρητικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού και των νεοναζί του "Δεξιού Τομέα", διοργανώνουν στο κέντρο του Κιέβου μια ΠΟΜΠΩΔΗ & ΠΟΛΥΕΞΟΔΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, όπου θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων και 100 στρατιώτες από αυτούς που πολέμησαν στο Ντονμπάς ώστε, προφανώς, να τονώσουν το "πατριωτικό συναίσθημα" των Ουκρανών που βρίσκονται μακριά από το θέατρο των συγκρούσεων...

Καμία μέριμνα δεν υπάρχει ούτε για τους κατοίκους του Ντονμπάς, αλλά ούτε και για τις οικογένειες των στρατιωτών που βρέθηκαν ξαφνικά σε συνθήκες πραγματικού πολέμου εντελώς απροετοίμαστοι και είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν σοβαρά και είναι ανίκανοι, πλέον, για εργασία. Και, φυσικά, πουθενά στα Δυτικά ΜΜΕ δεν θα δει κανείς τις διαδηλώσεις των Ουκρανών μητέρων, συζύγων και λοιπών συγγενών, που ζητούν από τις ουκρανικές Αρχές να σταματήσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν τα παιδιά (σύζυγοι, εγγόνια κτλ) τους πίσω στα μέρη τους...


Το τελευταίο διήμερο, λοιπόν, "ξεβράκωσε" πολλούς και απέδειξε με στοιχεία ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την τύχη των κατοίκων του Ντονμπάς και ποιοι εξαντλούν το όποιο ενδιαφέρον τους σε "κροκοδείλια" δάκρυα και αναθέματα στον "κακό Πούτιν" και την "κακιά Ρωσία"...



24/08/2014



* Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής ρωσικής γλώσσας,
απόφοιτος του πρώην Κρατικού Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (Ρωσία)
– νυν Νοτίου Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου