Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Κανένας σκεπτικισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ - θα νικήσουμε

γράφει ο *

Τελευταία εκφράζεται από πολλούς έντονος σκεπτικισμός για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, για έλλειψη οικονομικού προγράμματος, για εγκατάλλειψη παλαιών θέσεων, ότι στέγασε πασόκους κλπ.

Δεν ξέρω αν είναι πραγματικοί πολίτες σε σύγχιση ή ορμώμενοι από Περισσό ή φιλοκυβερνητικοί όσοι ισχυρίζονται τα παραπάνω.

Πιστεύω:

1ο Αυτή την στιγμή που η Ελλάδα επωλήθη, χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να ανατραπεί
η μνημονιακή κυβέρνηση, και να οδηγηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο. Το να διαφοροποιεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιες δευτερεύουσας σημασίας θέσεις του -αυτό που λένε "να βάζει νερό στο κρασί του"- δεν είναι άξιο σχολιασμού εφόσον δεν σηματοδοτεί αλλαγή στρατηγικής πλεύσης.

2ο Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% ( πρίν το 2012 ) είναι φύσει αδύνατο να κυβερνήσει μόνος του ( εννοώ με τα παλιά μόνο μέλη του, άλλωστε ο αριθμός των οργανωμένων και ενεργών μελών δεν είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες). Αρα χρειάζεται άτομα αριστερούς, δημοκρατικούς -αντιμνημονιακούς- γνώστες των οικονομικών κλπ για να συστρατευτούν με στόχο μια Ελλάδα -όχι αποικία, αλλά- δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική κλπ 

3ο Αλλες καταστάσεις οικονομικές-πολιτικές κυριαρχούσαν το 2009 - 2010, όταν η Ε.Ε. δεν είχε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα χρεοκοπίας χώρας-μέλους και άρα τραπεζών, άρα το "εκβιαστικό" σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους ή φεύγουμε είχε περιεχόμενο. Σήμερα άλλαξε χέρια το χρέος μας και η Ε.Ε. οργανώθηκε απέναντι σε περιπτώσεις όπως αυτή της Ελλάδας. Αυυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ώφειλε να το πάρει υπόψη του και σωστά το έκανε στο συνέδριό του.

4ο Ποια κυβέρνηση του παρελθόντος είχε, πριν να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, πλήρες, ολοκληρωμένο με λεπτομέρειες πρόγραμμα; (και κυβερνούσαν για δεκαετίες). Τώρα που ήρθε η ώρα της Αριστεράς θυμήθηκαν κάποιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άποψη για το πώς γεννάνε... οι γλάροι, ή αν ο Τσίπρας κοίταζε 10 λεπτά την εικόνα Άξιον εστί (δηλ. αν κοίταζε την Αναδυόμενη Αφροδίτη για 10 λεπτά τι θα έλεγαν ;;;). 

5ο Ανά διαστήματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημοσιεύσει και αναλύσει το πρόγραμμά του για όλα τα θέματα - μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί (Αθηναϊδα - 1ο συνέδριο κ.λ.π., δεν περιμένουμε από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ να μας ενημερώσουν).

Ο κόσμος περιμένει κάποιους να τον βγάλουν από το τσουνάμι. Ας μην είναι η Αριστερά αυτή που θα τον απογοητεύσει αυτή τη φορά. Και δεν θα είναι.

*μαθηματικός - μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου