Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Εκτός από τον γαλατά μπορεί να’ ναι και το ΣΔΟΕ…

γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Ο Ο. Τσόρτσιλ θέλοντας να παρουσιάσει τα «πλεονεκτήματα» της «δημοκρατίας» στη Δύση έναντι των σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολής, τόνιζε ότι «δημοκρατία είναι να σου χτυπά κάποιος την πόρτα τα χαράματα και να γνωρίζεις ότι είναι ο γαλατάς». Το «σλόγκαν» όμως αυτό τείνει να καταργήσει η Ελληνική κυβέρνηση, μαζί και τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, μιας και μπορεί αυτός που χτυπά την πόρτα κάποιου να είναι και ο εκπρόσωπος του ΣΔΟΕ!

Κάνουμε λόγο για τη δυνατότητα που έχει το ΣΔΟΕ να διενεργεί  φορολογικούς ελέγχους σε σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και όσων αμείβονται με το «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι δηλώνουν ως έδρα της επαγγελματικής δραστηριότητας το χώρο της κατοικίας τους. Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται ήδη στις διατάξεις του νόμου για τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων», ενώ συγκατάθεση δόθηκε και από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), μετά από ερώτημα που απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών.


Να λοιπόν πως η αντιλαϊκή πολιτική της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων πηγαίνει αντάμα και με την αύξηση του αυταρχισμού, με το δικαίωμα δηλαδή κατάργησης στην πράξη του «οικογενειακού ασύλου». Και το ζητούμενο είναι: Θα το δεχτούμε και αυτό το μέτρο αδιαμαρτύρητα ή με ασθενικές αντιδράσεις ;


Πηγή: www.alli-apopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου