Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ψάχνουν ασπιρίνες για το καρκίνωμα του φόρου ακινήτων

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΕΝΦΙΑ.


ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

Γενική αναστάτωση κυριαρχεί στην κοινωνία από τα δυσθεώρητα ποσά του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.

  Σοκ και δέος επικρατεί μέσα σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που βλέπουν στο διαδίκτυο να οφείλουν χιλιάδες ευρώ και συχνά δεκάδες χιλιάδες ευρώ ΕΝΦΙΑ, για ακίνητα ασήμαντης ή και ανύπαρκτης αξίας.

  Ο συνολικος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) φτάνει σχεδόν στο αστρονομικό ύψος των 4 δις. ή αλλιώς το 2,5% του ΑΕΠ, πράγμα που ισοδυναμεί με μεγάλη ετήσια δόση για την επαναγορά των ήδη αγορασμένων ακινήτων.

  Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται ιδιαίτερα οι οικογένειες ανέργων και όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων και θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να πληρώνουν τις ληστρικές δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
   
Η κυβέρνηση μπροστά στη γενική κατακραυγή και τις οιμωγές των νοικοκυριών αλλά και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, προσπαθεί με τεχνάσματα και ψευδοϋποσχέσεις να χρυσώσει το δηλητηριώδες χάπι.
   
Κάτι τέτοιο, όμως, είναι αδύνατον, διότι ο ΕΝΦΙΑ δεν έχει απλώς λάθη, αλλά είναι ο ίδιος εκ κατασκευής λάθος. Από την άλλη είναι μόνο ο ένας από τους πολλούς ληστρικούς φόρους της κλιμακούμενης φοροεπιδρομής, αφού ακολουθεί ο διογκούμενος φόρος εισοδήματος (4 δισ. περίπου), η έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, και όλα αυτά μέσα σε κλίμα συνεχιζόμενης γενικής κατεδάφισης των εισοδημάτων και μεγάλης ανεργίας.
   
Αυτές τις ώρες ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης μιας γενικής εξέγερσης με στόχο την άμεση απόσυρση του Φόρου Ακινήτων και τη διενέργεια εκλογών για μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.
   
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι, μπροστά σε συνθήκες γενικευμένης φτωχοποίησης της κοινωνίας και συνεχούς πίεσης με απανωτά εισπρακτικά μέτρα, το θερμό Αύγουστο θα ακολουθήσει ακόμα θερμότερο Φθινόπωρο, με μεγάλα κινηματικά γεγονότα και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.


Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου