Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: Προειδοποιούν για απεργίες από Σεπτέμβρη

Συνάντηση με τη νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου είχαν την Πέμπτη τα προεδρεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Σωματείων Υπολοίπου Αττικής, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις τους για τα ζητήματα που αφορούν τη νομοθεσία για τις λαϊκές αγορές.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών κατέθεσαν αναλυτικά τα αιτήματά τους και ανέλυσαν τα προβλήματα που προκύπτουν γι' αυτούς και τις οικογένειές τους από το νόμο 4264/2014. Προειδοποίησαν με νέες 24ωρες απεργίες το Σεπτέμβρη και 48ωρες τον Οκτώβρη, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που είναι:

Διατήρηση των οργανισμών λαϊκών αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, με όλες τις αρμοδιότητες, μείωση των εξοντωτικών προστίμων και τροποποίησή τους, σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο (3377/2005), να καταργηθεί η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους με μαθηματικό κλάσμα, ανάλογα του πληθυσμού, να ορίζουν τον ανώτατο αριθμό θέσεων των λαϊκών αγορών, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια θέσεων εργασίας.

Επίσης, διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε κάθε λαϊκή αγορά και κατάργηση του διαχωρισμού ανάμεσα σε παραγωγούς και επαγγελματίες, που είναι σε βάρος των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές και των καταναλωτών. Από την πλευρά της, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, «η νέα περιφερειάρχης δήλωσε ότι στηρίζει το θεσμό των λαϊκών αγορών».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου