Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΙ ΣΕΞ…

 γράφει η Βάλια Λεκκάκου
 
H σεξουαλικότητα είναι μέρος της ψυχοσωματικής μας υγείας, καθώς -ως εγκεφαλική λειτουργία στην «παράσταση» της ερωτικής συνεύρεσης- παίζει το ρόλο του μετατροπέα της επιθυμίας του ανθρώπου σε ερεθίσματα άλλων αισθήσεων.
 
Το φιλί απελευθερώνει χημικά μηνύματα και η αίσθησή του παρομοιάζεται με εκείνη της έντονης σωματικής άσκησης.


Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι το ποιοτικό σεξ δρα ως “φάρμακο”, θεραπεύοντας ακόμη και την ημικρανία. Ένας στους πέντε (βάσει ποσοτικών μετρήσεων) αμέσως μετά την πράξη, σημειώνει μείωση στα συμπτώματα πονοκεφάλου και άλλων σωματικών παθήσεων.


Η διαχείριση των συναισθημάτων δεν είναι βέβαια εύκολη υπόθεση. Όσο καλός μαέστρος και αν είσαι, είναι δύσκολο να ενορχηστρώσεις όλα αυτά τα μουσικά όργανα (συναισθήματα) μέσα σου, ιδιαιτέρως όταν είσαι ζευγάρι. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ψυχοσωματικών εκρήξεων και εκρήξεων θυμού, καταστάσεις οι οποίες δεν παραμένουν καθόλου άγνωστες στις μέρες μας, μιας και ο ψυχολόγος-σεξολόγος για πολλά από τα σύγχρονα ζευγάρια είναι ο γιατρός της διπλανής πόρτας πλέον (χωρίς ταμπού).

Το σεξ -εδώ και αιώνες- χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο «αντίδοτο» ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας. Σίγουρα, όχι άδικα. Την σκυτάλη στον αγώνα δρόμου συμπληρώνοντας, θα πάρουν οι βελονιστές, δίνοντας πληθώρα ιατρικών “bonus” στα σημεία, καθώς στην κινεζική ιατρική πολλά από τα ενεργειακά μας κανάλια περνούν από συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα αφτιά, η μέση και το στήθος. Τα παραπάνω διεγείρονται με πλήθος τρόπων εγκεφαλικής προσέγγισης (μέσω λόγου) ή μέσω της σωματικής επαφής (άγγιγμα). Το σεξ, σαν σοβαρότατο επιχείρημα για τους πιο δύσπιστους, μπορεί να μας κάνει να μοιάζουμε ακόμη και δώδεκα χρόνια νεότεροι, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί θεραπεία ομορφιάς, εφόσον στη διάρκεια της ερωτικής επαφής τα οιστρογόνα στο γυναικείο σώμα αυξάνονται.

Το σεξ τεκμηριωμένα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και εμφάνισης μορφών καρκίνου, ενώ ενδυναμωνει σε ποσοστό 25% τους μυς του σώματος και βοηθά στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.
Απολαύστε το λοιπόν!

Πηγή: www.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου