Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Η ΠΙΣΙΝΑ

γράφει ο Θανάσης Τσακίρης

«Επιχείρηση κατά του ελεύθερου κάμπινγκ πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Σαμοθράκη. Ελέγχθηκαν 90 άτομα, από τα οποία 70 Έλληνες και 20 αλλοδαποί, ενώ βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις που αφορούσαν την παράνομη εγκατάσταση σκηνών. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς
προορισμούς του νησιού, όπως είναι η Γριά Βάθρα και οι Βαράδες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Σαμοθράκης με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου, της Πυροσβεστικής και του Δασονομείου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και κατά το επόμενο διάστημα.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Στο νησί των Καβειρίων Μυστηρίων δεν υπάρχουν νεοελληνικές πισίνες, αυτές οι κακόγουστες, συνήθως, χαβούζες που φιλοξενούν σήμερα τους φορείς των success story του τέως «υπαρκτού σοσιαλισμού» αλλά και τα θύματά τους. Όμως, ορισμένοι ενοχλούνται από την κοινότητα των εραστών της ελεύθερης κατασκήνωσης στις λίμνες και στους καταρράκτες της Σαμοθράκης, μέσα στα δάση του ψηλού βουνού της που «έκρυβε το φεγγάρι» (Σάος, από το όνομα του νησιού σημαίνει «ψηλή Θράκη» -από το αρχαιοελληνικό σάμος = υψηλή.)


Όπως έλεγε ο Φραντς Κάφκα «η αλήθεια είναι πάντα μια άβυσσος». Αν θέλουμε να βρούμε τη «βαθιά αλήθεια» βουτάμε στην «πισίνα» και εγκαταλείπουμε για ένα φεγγάρι την ασήμαντη επιφάνεια της καθημερινότητας και των εμπειριών μας από αυτή και καταδυόμαστε στο πιο μεγάλο βάθος. Ξεχνάμε τα βάσανα της πρωταγωνίστριας της διαφήμισης μιας ελληνογαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας και μηδενίζουμε το κοντέρ μας. Όταν βιώσουμε αυτή την εμπειρία «επιστρέφουμε επάνω -γελώντας και παίρνοντας ανάσα- στη διπλοφωτισμένη τώρα επιφάνεια των πραγμάτων».

Άραγε οι κατασκευαστές πισινών στη Σαμοθράκη θα βουτήξουν πρώτοι;

Πηγή: tsakthan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου