Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Βάφτισαν "αναξιοπρεπή συμπεριφορά" τη συνδικαλιστική δράση

Με μεγάλη αγανάκτηση υποδέχθηκε ο εκπαιδευτικός κόσμος την πρωτόγνωρη στα εκπαιδευτικά χρονικά καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Πελοποννήσου σχετικά με την πειθαρχική δίωξη «για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός της υπηρεσίας» κατά της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του Συλλόγου
Εκπαιδευτικών Περιφέρειας Μολάων και ανεξάρτητης αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λακωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου υιοθέτησαν ομόφωνα πλήρως «κατά γράμμα και ουσία» το κατηγορητήριο του διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας με βάση τις «καταγγελίες» συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών, οι οποίες κρίθηκαν «ως απαξιωτικές και προσβλητικές για τα πρόσωπα και την υπηρεσία».

Όπως καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ Πελοποννήσου, το Πειθαρχικό «καταδίκασε τη δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου για "ανάρμοστη συμπεριφορά" επειδή υπεράσπιζε τα δικαιώματα των συναδέλφων της». Η δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Πελοποννήσου διαμαρτύρονται γι' αυτήν την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου, την οποία χαρακτηρίζουν «πολιτική απόφαση με προφανή σκοπό και φανερά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση» και συμπληρώνουν πως «η δίωξη της συναδέλφου μας είναι άδικη και απαράδεκτη, αφού στοχεύει στη συνδικαλιστική και πολιτική της φίμωση», καθώς η δασκάλα, εκτός από τον κλάδο της, δραστηριοποιείται στο πλαίσιο επιτροπών κατοίκων και για τη διάσωση του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας, τα οποία αντιμετωπίζουν την προκρούστεια κλίνη των περικοπών.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου