Αναταραχή έχει προκληθεί στους κόλπους της Ακροδεξιάς και της εθνικιστικής Εκκλησίας από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος. Συγκεκριμένοι κύκλοι βλέπουν ότι χάνουν το "μονοπώλιο" και την προνομιακή σχέση
με αυτό το τμήμα της Εκκλησίας, που σημαίνει ότι χάνουν επιρροή, ψήφους, χρήματα, σχέσεις κάθε είδους. Ταυτόχρονα βλέπουν ότι ο Αλ. Τσίπρας ως πολιτικός ηγέτης πηγαίνει παντού χωρίς (όπως παραδέχονται) να αλλάζει τις θέσεις του.

Τα πρόσωπα που ανέλαβαν να αντιρροπίσουν τις νέες συνθήκες δεν είναι τυχαία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε (στο "Βήμα FM") τον Αλέξη Τσίπρα "αθεόφοβο", αναδεικνύοντας τον εαυτό του σε μετρητή της ορθόδοξης πίστης.

Πρόβλημα με τους αγιορείτες
 
Ο έτερος Καππαδόκης είναι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος που στράφηκε εναντίον των αγιορειτών που υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον αποκάλεσε "άθεο" και "ανύπανδρο" που "συζεί παρανόμως", ενώ "τα παιδάκια του είναι αβάπτιστα"! Το πρόβλημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων είναι οι αγιορείτες που "είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται μεν στον ναό, αλλά να μην κάνει το σημείο του Σταυρού". "Κανείς από τους αγιορείτες μοναχούς δεν εξέφρασε την απορία του! Κανείς δεν άρπαξε την ευκαιρία για να του συστήσει ότι πρέπει να αλλάξει τακτική. Κανείς δεν είχε το θάρρος να τον ελέγξει -ευγενικά και χριστιανικά πάντοτε- για την αθεΐα του! Κανείς δεν του είπε ότι η αθεΐα είναι μια αρρώστια της ψυχής, ή - καλύτερα- μια βλακεία και τίποτε περισσότερο" είπε (στο "romfea.gr") εμφανώς απογοητευμένος για τη φορά των πραγμάτων που δρομολογείται ερήμην του.

Χρυσαυγίτες "πατέρες"

Στο ίδιο κλίμα και κάποιοι ανώνυμοι "αγιορείτες πατέρες", των οποίων το κείμενο φιλοξενήθηκε ασμένως στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. "Το Άγιον Όρος δεν πρέπει να είναι οργανισμός που δέχεται τον κάθε εγκληματία πολιτικό και προδότη εθνικό που δεν δηλώνει μετάνοια με έμπρακτη αλλαγή πολιτικής και να του δίνει πιστοποιητικό εθνοσωτήρα", αναφέρουν και υποστηρίζουν ότι οι 4 μονές που επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας (Σίμωνος Πέτρα, Ιβήρων, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος) "δεν έχουν την αγιορείτικη παράδοση".

Όπως ο Αμβρόσιος και αυτοί έχουν πρόβλημα με την ηγουμενία της μοναστικής πολιτείας: "Οι Πατέρες τι του είπανε και του κάνανε του νέου Λένιν; Υποδοχές, τιμές, φιλοφρονήσεις, προσκυνήματα!" Ακόμη και ο 80ετής ηγούμενος της Καρακάλλου ήρθε από την Κρήτη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παραπονούνται.

Τώρα στο ερώτημα τι είναι αυτοί οι "πατέρες" την απάντηση δίνουν οι ίδιοι: "Όσα δήλωσε και έπραξε ο κομμουνισμός και η Αριστερά (όχι Γιάννης, Γιαννάκης), η ιστορία φρίττει να τα καταγράψει, αυτό όμως δεν δικαιώνει ούτε τη Δεξιά, ούτε το Κέντρο, διότι αυτοί μας κυβέρνησαν και μας κατέστρεψαν".

Όχι στην Αριστερά, όχι στο Κέντρο, όχι στη Δεξιά. Τι απομένει;

Πηγή: www.avgi.gr