Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η «Δύναμη Ζωής» στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, των πνευμόνων πρασίνου καθώς και θέματα συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την Περιφέρεια Αττικής, ήταν στο επίκεντρο
της συνάντησης του υπουργού Γιάννη Μανιάτη και αντιπροσωπείας της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής». Στην αντιπροσωπεία μετείχαν η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Τομέα, Γ. Καραμέρος και Χρ. Καπάταης.
 
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Ρένα Δούρου επέμεινε στην ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αττικής, που εκκρεμεί, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.


Σχετικά με το Πάρκο Τρίτση, η Ρ. Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας ενός κρίσιμου παράγοντα για την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας, σε συνεργασία με το υπουργείο και τους δήμους.


Τέλος, συναντίληψη υπήρξε στο θέμα της συνεργασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής με τη Διεύθυνση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύβου (ΕΑΡΘ) του ΥΠΕΚΑ, για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.


Πηγή: www.renadourou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου