Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Line Out Festival 29-31 Αυγούστου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Σε μια πανέμορφη χερσόνησο δίπλα στο κύμα, περιστοιχισμένη από αμμώδη παραλία και ψηλούς ευκάλυπτους, το Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2 και ο 105,5 στο κόκκινο, δύο ραδιοφωνικοί
σταθμοί που μοιράζονται το ίδιο πάθος και αγάπη για τη μουσική, διοργανώνουν στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2014, στο camping Δρέπανος, στην Ηγουμενίτσα, το πρώτο Line Out Festival!
     

Σπουδαίοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους και την επίδρασή τους στην ελληνική ροκ σκηνή όπως ο Παύλος Παυλίδης, οι Σπυριδούλα, ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Γιάννης Αγγελάκας, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην περιοχή, στη σκηνή του Line Out Festival, η οποία θα βρίσκεται κυριολεκτικά πλάι στο κύμα.

Από το line up δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και νεότεροι καλλιτέχνες όπως οι Γιαννιώτες Στιχόβολη, Κοντομάνικο μπλούζ και Κράμα, αλλά και ο Κύριος Κ. τα μουσικά δείγματα των οποίων έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για την επόμενη γενιά της ροκ σκηνής.
     
Παράλληλα, η μουσική γιορτή θα πλαισιωθεί από δύο ντοκιμαντέρ τα οποία θα προβληθούν για πρώτη φορά μαζικά στην περιοχή της Θεσπρωτίας, το «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε» του Άρη Χατζηστεφάνου και τη
«ΝΟΝΑ» του Στέλιου Κούλογλου, που έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό σε όλα τα μέρη προβολής τους τη φετινή χρονιά.
Στόχος του πρώτου Line Out Festival να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους επιλέξουν να παρευρεθούν στο camping Δρέπανος στις 29-30 και 31 Αυγούστου!
      
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 

Παρασκευή 29/8

  • Παύλος Παυλίδης &The B-Movies
  • Στιχόβολη
  • Κοντομάνικο μπλούζ
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε
Σάββατο 30/8

  • Σπυριδούλα & Δημήτρης Πουλικάκος
  • Κύριος Κ.
  • Κράμα
  • Προβολή ντοκιμαντέρ, Η ΝΟΝΑ
Κυριακή 31/8

  • Γιάννης Αγγελάκας
Κόστος εισιτηρίων

  • Για 29/8: 12 ευρώ προπώληση, 14 ευρώ στο ταμείο, 8 ευρώ ανέργων/ ΑμεΑ.
  • Για 30/8: 10 ευρώ προπώληση, 13 ευρώ στο ταμείο, 8 ευρώ ανέργων/ ΑμεΑ.
  • Για 31/8: 12 ευρώ προπώληση, 14 ευρώ στο ταμείο, 8 ευρώ ανέργων/ ΑμεΑ.
  • Για τριήμερο εισιτήριο: 30 ευρώ στη προπώληση αποκλειστικά.

Προπώληση εισιτηρίων

Ηγουμενίτσα:
- Δισκοπωλείο B-Side, πλατεία Δημαρχείου 9, 26650 26807
- Βιβλιοπωλείο Κυριαζής, Κύπρου 9Α, 26650 25554
- Δισκοπωλείο Αθηνά Βρύση, πεζόδρομος Ελ. Βενιζέλου 5Β, 26650 22431
-Camping Δρέπανος, Παραλία Δρεπάνου, Ηγουμενίτσα, 26650 26980
Ιωάννινα:
-Café Σκάλα, Εθν. Αντιστάσεως 50, Ιωάννινα, 26510 37676
Kέρκυρα:
Ticketbox, Ευγ.Βουλγάρεως & Μοντσενίγου, 26610 27400 (Δευτέρα-Σάββατο 09:30-14:30 Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 19:00-21:00)
On-line: 
www.ticketbox.gr
Γενικές πληροφορίες
* Η κατασκήνωση έχει έξτρα χρεώσεις που αφορούν στις υπηρεσίες του camping. Ειδικά για τις μέρες του φεστιβάλ παρέχεται 50% έκπτωση στους κατασκηνωτές στις τιμές Σεπτεμβρίου.

* Ο χώρος διαθέτει μπαρ, φαγητό, wifi, τουαλέτες, Ιατρείο.
* Προς διευκόλυνση όλων είναι πολύ σημαντικό να έχετε προμηθευτεί από πριν τα εισιτήρια σας. Μια σαφής διευκόλυνση είναι… της τσέπης σας (το τριήμερο εισιτήριο στη προπώληση είναι 25% φθηνότερο από όσο να πάρετε εισιτήρια για τη κάθε ημέρα από την είσοδο!)
* Παρακαλείστε να φυλάξετε το εισιτήριό σας έως τη λήξη του φεστιβάλ.
* Οι πόρτες κάθε ημέρα ανοίγουν στις 19:00, οι προβολές ξεκινούν στις 19:30 και το πρόγραμμα στις 21:00 εκτός από τη Κυριακή που οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και το πρόγραμμα αρχίζει στις 22:00
 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες
 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & Β-MOVIES

O Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής, γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στις ελληνικές ροκ μπάντες Μωρά στη Φωτιά και Ξύλινα Σπαθιά.

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1964 στην Βρέμη της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Βέροια. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται αρχικά ως κιθαρίστας στο γκρουπ Μωρά στη Φωτιά από το 1986 έως το 1988, ενώ το 1992 δημιουργεί το γκρουπ Ξύλινα Σπαθιά και καθιερώνει τον νέο pop-rock ήχο στην Ελλάδα. Τα τραγούδια «Ο Βασιλιάς της Σκόνης», «Αδρεναλίνη» και «Λιωμένο Παγωτό» γίνονται συνείδηση στο ελληνικό κοινό, ενώ η εμφάνισή τους με τους
Rolling Stones τον Σεπτέμβρη του 1998 αποτελεί σταθμό στην ιστορία του γκρουπ. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα που άφησαν εποχή και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να επιδρούν και να διαμορφώνουν το ελληνόφωνο ροκ.

Μετά τη διάλυση των «Σπαθιών», το 2003, ο Παυλίδης κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα» και στη συνέχεια δημιουργεί τους B-Movies με τους οποίους κυκλοφορεί το «Άλλη Μια Μέρα» (2006), «Live στο Θέατρο Απόλλων» (2008), «Αυτό το Πλοίο που Όλο Φτάνει» (2010).

Το τελευταίο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη & The B-Movies κυκλοφόρησε το 2013 από την Inner Ear με τίτλο «Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί» και από πολλούς θεωρείται η καλύτερη δισκογραφική του δουλειά μέχρι σήμερα. Κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ακουστική διάθεση, μελωδίες που κολλάνε στο μυαλό και ταξιδιάρικοι στίχοι που φτιάχνουν χιλιάδες εικόνες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του album.
https://www.facebook.com/denexeitelos
 

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ

Ο Δημήτρης Πουλικάκος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής, ο οποίος μάλιστα αποκαλείται χαρακτηριστικά «πατριάρχης». Φέτος κλείνει σαράντα επτά χρόνια on the road. Ο MHTS.O.S. ή θείος Νώντας ή Πουλίκας, ή Δημήτρης Πουλικάκος εκτός από τραγουδιστής είναι και ηθοποιός, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός, συνθέτης και γενικά μια ιδιαίτερη σημαντική και καλλιτεχνική μορφή για την χώρα μας, ο ορισμός της εναλλακτικής περσόνας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια. Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού "Πάλι" μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος "Θείος Νώντας" (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανηψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα ως ραδιοφωνικός παραγωγός). Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των Αχ-Βαχ (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος). Συνεργάστηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους έλληνες ρόκερς και συγκροτήματα (Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Βλάσης Μπονάτσος, Σταύρος Λογαρίδης, κ.ά.). Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες του '70, ’80 και του ’90. Όσο για το συγκρότημα Σπυριδούλα, αυτό εμφανίστηκε σε μια νεκρή εποχή για το ελληνικό ροκ και η παρουσία του ήταν καταλυτική για την αναζωογόνηση του χώρου. Απ' τις πρώτες συναυλίες τους και ειδικά απ' αυτή στο Σπόρτιγκ παραμονές Χριστουγέννων του 1977, τράβηξαν την προσοχή του κόσμου κι άρχισαν να γίνονται γνωστοί από στόμα σε στόμα. Πυρήνας του γκρουπ ήταν οι αδελφοί και κιθαρίστες Βασίλης και Νίκος Σπυρόπουλος, αλλά η υπόλοιπη σύνθεση άλλαξε αρκετές φορές (από τις τάξεις του πέρασαν ονόματα όπως ο Νίκος Ζιώγαλας (τραγούδι), ο Πάνος Κατσιμίχας (φυσαρμόνικα, τραγούδι), ο Bees (ντραμς) κ.ά.) Συνεργάστηκαν το 1978 με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και κυκλοφόρησαν τους πρώτους μήνες του 1979 το θρυλικό LP "Φλου". Το 1982 ηχογράφησαν το άλμπουμ "Νάυλον Ντέφια Και Ψόφια Κέφια» αλλά λίγους μήνες μετά το σχήμα διαλύθηκε ως το 1994 όπου η Σπυριδούλα επανεμφανίστηκε στο μουσικό προσκήνιο με το άλμπουμ "Ταξίδι Στο Κέντρο Της Πόλης". Τρία χρόνια μετά κυκλοφόρησαν σε ανεξάρτητη παραγωγή το άλμπουμ "Σε Τροχιά Με Απόκλιση". Το 1999, μετά τον θάνατο του Ν. Δόικα, το συγκρότημα διαλύθηκε και πάλι για να επανασυνδεθεί το 2004 και να κυκλοφορήσουν το 2006 το CD "Το Βλέμμα Των Ανθρώπων’. Η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι: Ν. Σπυρόπουλος (φωνή, κιθάρα), Β. Σπυρόπουλος (κιθάρα, φωνητικά), Β. Χάνος (μπάσο, φωνητικά) και Π. Βουρδουμπάς (τύμπανα).Οι Σπυριδούλα συμπλήρωσαν 35 χρόνια από την ίδρυσή τους.
 

FACEBOOK
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε μέλος του πιο επιδραστικού ελληνόφωνου ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του '80, τις Τρύπες, με τους οποίους κυκλοφόρησε 7 δίσκους. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το 1990 με το "Άντε... και καλή τύχη μάγκες" ο οποίος ηχογραφήθηκε στην μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου. Το 1993 μαζί με τον Γιώργο Καρρά (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες) και τον Γιώργο Χριστιανάκη κυκλοφορούν τον δίσκο "Υπέροχο Τίποτα". Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες, συμμετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στον δίσκο "Βραχνός Προφήτης" που κυκλοφορεί το 2000.
Το 2004 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία Αlltogethernow που όπως αναφέρει ο ίδιος "είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον". Η πρώτη κυκλοφορία της εταιρείας πραγματοποιείται το 2005 με τον δίσκο «Οι Ανάσες των Λύκων» που σηματοδοτεί και την συνεργασία του με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη. Την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος από την Alltogethernow με τίτλο "Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες - Από 'δώ και πάνω".
Ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη θα κυκλοφορήσει το 2007 με τίτλο "Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ"., ενώ την ίδια χρονιά κάνει την παραγωγή στον δίσκο του Ψαραντώνη «Να 'χεν η θάλασσα βουνά.» Δύο χρόνια αργότερα, ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύεται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack της ταινίας "Ψυχή βαθιά". Μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη , τον Στάθη Αραμπατζή και τον Τίτο Καργιωτάκη φτιάχνουν τους "Γιάννης Αγγελάκας 3".
Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η Γελαστή Ανηφόρα» κυκλοφόρησε το 2013 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, καθώς για άλλη μία φορά ο Γιάννης Αγγελάκας ξεπερνάει τον εαυτό του μιξάροντας ηλεκτρονικά, ρεμπέτικα, world και ροκ σε ένα δίσκο-σταθμό για την ελληνική μουσική.
Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι» και «Πώς τολμάς και Νοσταλγείς Τσόγλανε;»), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο Για την καρδία ενός κτήνους 1985-2000 όπου περιέχει όλους τους στίχους του και συνεντεύξεις.
 

FACEBOOK

ΣΤΙΧΟΒΟΛΗ

Ο καφές στη χόβολη, η υφή, το άρωμα, η ιεροτελεστία. Το προϊόν, ο καφές-η μουσική. Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία -καμία σημασία δεν έχει- όταν το αποτέλεσμα προκαλεί τέτοια αναστάτωση στο πνεύμα και τις αισθήσεις. Οι κόκκοι του καφέ, η μουσική που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Το νερό, το μαγικό στοιχείο που δίνει τη ζωή, η αλληλεγγύη το στοιχείο που ενώνει τις μελωδίες μας. Αλλά και η στάχτη που σιγοκαίει, φαινομενικά ανήμπορη, "μισοτελειωμένη" -κι όμως- ικανή να δημιουργήσει κάτι τόσο όμορφο, ο ακροατής, το σημαντικότερο συστατικό, καθημερινά βάλλεται προκειμένου να ξεχάσει τη δύναμή του. Ας βγάλουμε την τόσο επιμελημένα κρυμμένη ενέργεια που καταπιέζουμε μέσα μας κι ας κάνουμε αυτό το μείγμα να "πετύχει".

Οι "Στιχόβολη" :
Μαρία Μανιφάβα - Φωνή
Χρυσαυγή Γιάμαρη - Φωνή
Κώστας Μπασδάνης - Φωνή, Ακουστική Κιθάρα
James Μπασδάνης - Ηλεκτρική Κιθάρα
Χρήστος Ζήνδρος - Σάζι, Ούτι, Κρουστά
Γιώργος Δουλιάκας - Ηλεκτρικό Μπάσο
Αλέξανδρος Δόσης - Πλήκτρα
Τάσος Μουσπούλης – Τύμπανα
http://stixovoli.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/stixoboli

ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖ

Το Κοντομάνικο Μπλούζ δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2008 στα Γιάννενα από τον Νικόλα Μποντίνα και τον Θωμά Μήτση, περισσότερο σαν ένα δημιουργικό μουσικό πεδίο πάνω στους στίχους του Νικόλα παρά σαν μπάντα. Έκτοτε και ως τη σημερινή μορφή, το Κοντομάνικο Μπλουζ άλλαξε σύνθεση αρκετές φορές.

Από το Κοντομάνικο Μπλούζ πέρασαν αρκετοί μουσικοί, οι οποίοι άφησαν το ίχνος τους ανεξίτηλα πάνω σε αυτή την εξελίξιμη μουσική κολεκτίβα με τα παραγωγικά τους παιξίματα. Μέλη : Λάγδας Βασίλης – κιθάρες, Κάλλης Νίκος – μπάσο, Μπίλλης Σταύρος – τύμπανα, Μποντίνας Νικόλας – κιθάρα, φωνή.

ΚΥΡΙΟΣ Κ.

Ο κος Κ. είναι τραγουδοποιός, αιώνιος φοιτητής του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του Ρεθύμνου που γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, στον Κόκκινο Μύλο. Αυτή την περίοδο οδεύει για το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του με τίτλο “Ελατήρια” το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το χειμώνα σε βινύλιο από την Just Gazing Records. Στο ενεργητικό του έχει άλλους δύο δίσκους τα “Σήματα Καπνού” που κυκλοφόρησαν από το ανεξάρτητο label RedMillHood το 2013, το “Εδώ Είναι Το Σπίτι Μου” που κυκλοφόρησε το 2011 από την E.M.I. και το E.P. με τίτλο “κος Κ.” το 2010 με κυκλοφορία από τη Θεσσαλονικιώτικη Coo Records. Με αφετηρία του το στούντιο ηχογράφησης "Νήπιο" έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες και μπάντες πότε σαν τραγουδοποιός και κατά κύριο λόγο σαν ηχολήπτης και παραγωγός.
http://kyriosk.gr
www.facebook.com/thodoriskontakos

KRAMA ROCK, BLUES, REGGAE BAND

Αρχικά πρωτοεμφανίστηκαν ως τετραμελές σχήμα το 2005 αποτελούμενο από τους Θωμά Καραμπίνα (ηλ. κιθάρα), Χρήστο Σακαρέλη (μπάσο), Δημήτρη Γάκη (ηλ. κιθάρα) και Βασίλη Κυβράνογλου (τύμπανα και φωνή). Μετά από απουσία μερικών χρόνων από τα μουσικά δρώμενα οι KRAMA επανήλθαν το χειμώνα του 2014 ως τριμελής πλέον μπάντα χωρίς τον Δημήτρη Γάκη.

Το σχήμα δημιουργήθηκε με σκοπό να ακουστούν live, αγαπημένα τραγούδια από αγαπημένες μπάντες του Rock, του Blues και της Reggae.

******

Προβολές ντοκιμαντέρ
ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.


Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika, των δύο ντοκιμαντέρ που παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, επιστρέφουν με το νέο τους ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.».

Μέσα από άγνωστες ιστορικές πτυχές, το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.
Όπως και στα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ το κόστος παραγωγής καλύφθηκε αποκλειστικά από την οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.
Χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε τολμά να σπάσει ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.
Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς όπως ο Ταρίκ Αλί, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.
Το ντοκιμαντέρ διατίθεται δωρεάν από τη διεύθυνση fascism-inc.com ενώ έχουν προγραμματιστεί δεκάδες προβολές σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive. https://www.youtube.com/watch?v=DUJakVjHUTk
 

Η ΝΟΝΑ

Το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» είναι ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Αγγελα Μέρκελ. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία.

Μερικά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Ο δάσκαλός της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η «Μερκιαβέλι» ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που τη γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους νονάς της Μαφίας. H Γερμανίδα καγκελάριος κλήθηκε το 2008 να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Στον πειραματικό σωλήνα, οι χώρες του Νότου. «Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λεει η Ναόμι Κλάιν, «θα ήταν για την Ελλάδα». Πώς η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;

https://www.youtube.com/watch?v=Lgr4OyfVlK4


Διοργάνωση:

105,5 Στο Κόκκινο
Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2

Υποστήριξη:, www.trifilo.gr, Pamvotis Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου