Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δημαιρεσίες 2014

Έγιναν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου στην ΠΕΔΑ. 

Άσκοπη παράταση των ψηφοφοριών και ταλαιπωρία του σώματος προκλήθηκε από την απροθυμία της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να ψηφίσει αντιπροσώπους της μειοψηφίας ώστε να αποφευχθούν οι επαναληπτικές ψηφοφορίες (έως τρεις για κάθε όργανο) οι οποίες κανένα νόημα δεν έχουν αφού στο τέλος ο αντιπρόσωπος της μειοψηφίας εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία.
 
Στις δημαιρεσίες του 2011 η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης που ήταν η πλειοψηφούσα παράταξη ψήφισε εκτός από τους αντιπροσώπους της και τους αντιπροσώπους της μειοψηφίας και δεν χρειάστηκε να γίνουν επαναληπτικές ψηφοφορίες.


Για μια ακόμη φορά ο κ. Κωνσταντάτος μέσω του Silvercity προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. «Ο Κορτζίδης αρνήθηκε να συμμετάσχουν σύμβουλοί του στο διαπαραταξιακό προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου!» αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ. Τους διαψεύδει όμως η συμμετοχή των αντιπροσώπων της Δημοτικής Συνεργασίας στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όργανα τα οποία συνεδριάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις σε αντίθεση με το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου το οποίο βάσει του κώδικα δεν συγκαλείται σε συνεδρίαση και δεν έχει αρμοδιότητες στη σύνταξη της ημερήσιας διάταξης.


Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρος: Ιωάννης Τσαρπαλής 
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Παπαγεωργίου 
Γραμματέας: Ελένη Ηλιοπούλου



Οικονομική Επιτροπή

Από την πλειοψηφία: Πέτρος Ξηνταβελώνης, Γεώργιος Κοσικίδης, Χαρά Λαμπρινού, Ευάγγελος Νικοθόδης, Μιχαήλ Τζιάλας με αναπληρωτές τους Ειρήνη Στελλάκη, Σωτήρη Κύρκο, Γεώργιο Καλιντέρη

Από τη μειοψηφία: Γιάννης Μαραγκός, Ευάγγελος Βαζαίος, Θεόδωρος Λιάππης με αναπληρωτές τους Χρήστο Βλάχο και Δημήτρη Παπαγεωργίου



Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Από την πλειοψηφία: Θωμάς Κατσαγώνης, Ελένη Ηλιοπούλου, Λάζαρος Τογρίδης, Γεώργιος Σαραφίδης, Αθανάσιος Καλύβας με αναπληρωτές τους Ματθαίο Εφραιμίδη, Πέτρο Ξηνταβελώνη και Βασίλη Κρητικό.

Από τη μειοψηφία: Τάκης Κοροβέσης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Τότα Κωνσταντινίδου με αναπληρωτές τους Αντώνη Αλεξόπουλο και Ευάγγελο Βαζαίο.



Εκπρόσωποι του δήμου στην ΠΕΔΑ

Ιωάννης Κωνσταντάτος (αυτοδίκαια)
Από την πλειοψηφία: Γεώργιος Κοσικίδης και Γεώργιος Σαραφίδης

Από τη μειοψηφία: Τάκης Κοροβέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου