Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα ταινία: Birdman

του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου
με τους Έμα Στόουν, Έντουαρντ Νόρτον, Μάιλλ Κίτον, Ναόμι Γουότς, Ζακ Γαλιφιανάκις, Άντρεα Ράισμπορο, Έιμι Ράιαν
Υπόθεση:
Ένας ξοφλημένος ηθοποιός που έπαιζε κάποτε έναν εμβληματικό υπερήρωα πρέπει να ξεπεράσει τον εγωισμό του και τα οικογενειακά προβλήματα, καθώς ετοιμάζει να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο στο Μπρόντγουεϊ σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την δόξα του παρελθόντος.

Περισσότερα:
Ο Μάικλ Κίτον που μας είχε γοητεύσει ως Μπρους Γουέιν στις δύο ταινίες Batman του Τιμ Μπάρτον, ερμηνεύει σ’ αυτή την μαύρη κωμωδία έναν ηθοποιό που σκοπεύει να ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ ένα έργο. Παλεύει όχι μόνο
με το παρελθόν του ως σπουδαίος εμπορικός ηθοποιός του κινηματογράφου που δεν έχει καμιά σχέση με την υψηλή κουλτούρα του θεάτρου, αλλά παλεύει να βρει τον χαμένο εαυτό του, την από καιρό ξεχασμένη από όλους καριέρα του, να καλύψει τις ανασφάλειές του και να τα ξαναβρεί με την οικογένειά του.

«Η ίδια η ταινία είναι ένας συνασπισμός διαφορετικών εγωισμών. Όχι μόνο των ηθοποιών, του σκηνοθέτη, του κάθε τμήματος και οποιουδήποτε εμπλέκεται. Όλοι έχουν κάτι να πουν και έχουν άποψη και μια δημιουργική ιδέα. Η δουλειά μου ως σκηνοθέτης, τουλάχιστον να μιλήσω για μένα, είναι να τις βγάζω από τη μέση, να τις διαχειρίζομαι και να κρατώ ό,τι καλύτερο υπάρχει σ’ αυτές τις ιδέες. Να τις προκαλώ, να βγάζω το καλύτερο από αυτές, να τις συνδυάζω και να καθοδηγώ τους πάντες, έτσι ώστε να μην χανόμαστε μέσα στις τόσες πολλές φωνές» δήλωσε ο σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου.

Ο μεξικανός σκηνοθέτης των ταινιών «Χαμένες Αγάπες», «21 γραμμάρια» και «Βαβέλ» στρέφεται για πρώτη φορά στην κωμωδία για να μιλήσει για τις ανασφάλειες των ηθοποιών και τη μεγάλη τους ανάγκη να γίνουν αποδεκτοί από το κοινό, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους.

Πηγή: www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου