Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή διακήρυξη Δούρου-Γαλιατσάτου

Σε κοινή πολιτική διακήρυξη προβαίνουν οι Περιφερειάρχες Αττικής, Ρένα Δούρου, και Ιονίων Νήσων, Θόδωρος
Γαλιατσάτος, με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες - και εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους - του ΣΥΡΙΖΑ στις υπόλοιπες 11 Περιφέρειες της χώρας, ενόψει των εκλογών της Ένωσης Περιφερειών έως τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνουν, στόχος τους στις αρχαιρεσίες και την εκλογική διαδικασία στον β' βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών, η έξοδος από την οικονομική κρίση με όρους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης και της ανεργίας, η αποκατάστασης των μεγάλων απωλειών που υπέστησαν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η δημοκρατική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την κοινωνία συνοδοιπόρο.

Ασκούν έντονη κριτική στη «λογική που θέλει τους Περιφερειάρχες εκτελεστικά όργανα των κυβερνητικών αποφάσεων, ομοτράπεζους των μεγάλων εγχώριων και ξένων συμφερόντων και εντολοδόχους των υποδείξεων του εκάστοτε κ. Φούχτελ».

Συγχρόνως, ασκούν κριτική στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΝΠΕ, η οποία «στη βάση της ακραίας πλειοψηφικής συγκρότησης της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού της Συμβουλίου εξασφάλισε στις δυνάμεις της συγκυβέρνησης τον απόλυτο έλεγχο» και «αποδείχθηκε πολύτιμος συνεργός των περισσότερων από τις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές που οδήγησαν στη διάλυση της Αυτοδιοίκησης, αλλά και στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Τελικός στόχος είναι μια «περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με τους πολίτες, από τους πολίτες, για τους πολίτες». Ο στόχος, σημειώνεται, μπορεί να επιτευχθεί βάζοντας τέλος στη σημερινή λογική που απαιτεί από τους Περιφερειάρχες να είναι εκτελεστικά όργανα των κυβερνητικών αποφάσεων. Γι αυτό επιδιώκουν την ανάδειξη των Περιφερειών σε επίκεντρο των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων των πολιτών, της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Πηγή: www.antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου