«Δεν μου αρέσει, όταν Έλληνες βρίσκονται στο εξωτερικό, εδώ στην Ελλάδα να επιδεικνύεται από την αντιπολίτευση τέτοια
εθνική μικροψυχία. Εδώ ο Ολυμπιακός παίζει έξω και οι Παναθηναϊκοί στην Ελλάδα λένε ‘παίζει μια ελληνική ομάδα'», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Πρόκειται για την πλέον ατυχή διαπίστωση, από τότε που αρχαίος θεατρικός κριτικός Φαίδων ο εξ Αχαρνών απεφάνθη ότι «αυτός ο καινούργιος ο Αισχύλος είναι πηγαίο κωμικό ταλέντο».

Να πει κάποιος επειγόντως στην κ. Βούλτεψη ότι κάθε φορά που παίζει ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό, οι Παναθηναϊκοί ανάβουνε κεριά, λαμπάδες και καντήλια για να φάει ο τρισκατάρατος όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Αντιστοίχως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τρυπάνε πάνινες κούκλες με πράσινες φανέλες, προσδοκώντας ότι θα κοκαλώσει ο τερματοφύλακας των βάζελων και το εις βάρος τους σκορ θα φτάσει σε ύψη δυσθεώρητα για τον ανθρώπινο λογισμό. Όταν έφαγε την εφτάρα ο Ολυμπιακός από την Γιουβέντους, οι βάζελοι είχανε γεμίσει την Αθήνα με κηδειόχαρτα και όταν αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από τον Άγιαξ στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών, οι γαύροι κατέβηκαν στην Ομόνοια τυλιγμένοι με σημαίες τους Αίαντος από το Άμστερνταμ.

Πρόκειται για άγνοια και ταυτοχρόνως για απατεωνιά. Η κυβέρνηση μας λέει διά της Βούλτεψη ότι στο Παρίσι διεξάγεται ένας σκληρός εκτός έδρας αγώνας υψίστης εθνικής σημασίας. Ότι τα ελληνόπουλα, η ντριμ τιμ των διαπραγματευτών, δίνουν μάχες εκ του συστάδην με τους τροϊκανούς, χύνουν το αίμα τους για μας που πλέκουμε κάλτσες στα μετόπισθεν. Η κυβέρνηση θα επιθυμούσε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων να είναι σαν τα παλαιά οκτάστηλα των αθλητικών: «Πέφτουν κορμιά στο Παρίσι, τρώει σίδερα ο γίγας Χαρδούβελης!». «Τιτάνας ο Παπασταύρου, μάτωσε η τρόικα!». «Δάγκωσε τον Τόμσεν στον σβέρκο ο ημίθεος Πρωτόπαπας!». Παρεμπιπτόντως, ο Τόμσεν δεν είναι στο Παρίσι, έχει όμως μακρύ λαιμό και μπορείς να τον δαγκώσεις από οπουδήποτε.

Στο Παρίσι δεν πέφτουν κορμιά και σβέρκοι, δεν γίνονται τάκλιν και επακουμβήσεις, το ματσάκι είναι στημένο, μιλημένο, αβαβά, πιασμεντέν. Ακόμη χειρότερα. Δεν υπάρχει κάνενα ματς, ο αγώνας έχει κερδηθεί από την τρόικα με τρία μηδέν στα χαρτιά. Στα χαρτιά του Χαρδούβελη που υποδεικνύουν στους δανειστές ότι όλα έχουν γίνει όπως τα ζήτησαν και, άμα θέλεις αφεντικό, να σου φέρω κι άλλα χαρτιά που θα εγγυώνται για τις απαιτήσεις του μέλλοντος. Ο Χαρδούβελης δεν είναι γίγας, ο Παπασταύρου δεν είναι τιτάνας, είναι ένας πρωθυπουργικός κολαούζος, που καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων παρακαλούσε γονατιστός τους τροϊκανούς να πούνε μια καλή κουβέντα για την Ελλάδα, για να την πάρει ο Σαμαράς και να την κουβαλήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Και ο ημίθεος Πρωτόπαπας δένει τα κορδόνια του στη σέντρα.

Πηγή: www.avgi.gr