Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση της Ρένας Δούρου με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό

Και μετεκλογικά η εκλεγμένη πλέον Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επιβεβαιώνει το νέο ήθος και ύφος της Αριστεράς στους τομείς που διοικεί. Η σαφέστατη δήλωσή της για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών:

"Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία τεκμηριώνει ότι η διαγωνιστική διαδικασία παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού, αποτελεί αναγνώριση και δικαίωση των αγώνων όλων εκείνων που με σθένος, συνέπεια και συνέχεια παλεύουν για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, των δικαιωμάτων του πολίτη και του περιβάλλοντος.

Παλεύουν δηλαδή για τα αυτονόητα, τα οποία στην Ελλάδα της κυβέρνησης των τοποτηρητών των συμφερόντων των δανειστών, χρήζουν πλέον προστασίας.

Στην υποδειγματική του απόφαση το Ζ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταδεικνύει ότι η απόπειρα εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στο Ελληνικό παραβιάζει ακόμη και τη νομοθεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και της τρόικας σχετικά με την ιδιωτικοποίησή της.

Η απόφαση αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επαγρύπνηση και τη συνέχιση αυτού του αγώνα για τα αυτονόητα. Γιατί επιβάλλεται εγρήγορση: μία δικαστική απόφαση σηματοδοτεί ένα πλεονέκτημα και όχι την οριστική λύση.

Αυτήν την δίνουν πάντα οι πολίτες, οι οποίοι στο πρόσωπο της νέας Περιφερειακής Αρχής θα βρίσκουν πλέον υποστηρικτή και συμπαραστάτη για τη διατήρηση των αυτονόητων: της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου