Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παραλίγο τραγωδία σε σχολείο του Αλίμου - έπεσε μπασκέτα πάνω σε μαθητές! (φωτογραφιες)

Είχαν Άγιο οι δύο μαθητές του 2ου Λυκείου Αλίμου ( Ελευθερίου Βενιζέλου 4, στο Άνω Καλαμάκι) όταν μετά από κάρφωμα ξεκόλλησε η μπασκέτα από τη βάση της και έπεσε πάνω τους! Ο ένας χτύπησε στο κεφάλι (του έκαναν 4 ράμματα στο νοσοκομείο) και ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβεί αυτό το περιστατικό αφού η συγκεκριμένη μπασκέτα ήταν σταθερή και δεν υπήρχαν σημάδια (τουλάχιστον με το μάτι) ότι θα μπορούσε να ξεκολλήσει από το έδαφος.

Ήδη από το καλοκαίρι η νέα Δημοτική Αρχή είχε ζητήσει από τους διευθυντές όλων των σχολείων λίστα με τα
προβλήματα. Από το συγκεκριμένο Λύκειο δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη σταθερότητα των μπασκετών.

Η συγκεκριμένη μπασκέτα βρίσκεται στο σημείο από το 1980 και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είχε σαπίσει η βάση της  μέσα στο έδαφος, αλλά δεν φαινόταν. Ο μαθητής που τραυματίστηκε στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το χτύπημα στο κεφάλι προήλθε από το στεφάνι της μπασκέτας. Αν δεν προλάβαινε να απομακρυνθεί τα πράγματα θα είχαν πάρει δυσάρεστη τροπή.

Στο συγκεκριμένο σχολείο κάνουν προπόνηση και μικρά παιδιά από την ομάδα των Τραχώνων.

“Ευτυχώς που έγιναν έτσι τα πράγματα και μάθαμε για το πρόβλημα με τις μπασκέτες.Φανταστείτε να είχε συμβεί την ώρα που έκαναν προπόνηση τα μικρά παιδιά” μας είπε άνθρωπος από το τμήμα μπάσκετ των Τραχώνων.

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλες οι μπασκέτες στα σχολεία και μάλιστα να γίνει έλεγχος με ειδικό μηχάνημα και για τη στατικότητα του εδάφους.

Πηγή: geitoniamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου