Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Με αφορμή την τελετή ορκωμοσίας: Και τώρα τι;;;

γράφει η Στέλλα Ρήγα-Λεμπέση

Τώρα που έληξε η παράσταση και έσβησαν τα λαμπερά φώτα των πολυελαίων χάθηκαν τα χαμόγελα της βιτρίνας σαν κουρελόχαρτα.

Κι έπεσε σιωπή όταν με ξεχωριστή περπατησιά η σιλουέτα του Χρήστου Κορτζίδη στάθηκε εμπρός στο κοινό, κάνοντας για ακόμα μία φορά κατάθεση ψυχής.

Μίλησε με γενναιοδωρία για αγάπη, αλληλεγγύη, δύναμη και ελευθερία σκέψεων και πράξεων. Μίλησε σαν ήρωας για τον τόπο του, τον Δήμο του, λέγοντας μονάχα αλήθειες. Σαν ήρωας όπως τότε που αμύνθηκε απέναντι στον καταστρεπτικό θεσμό του Καλλικράτη, στο καταστρεπτικό έργο της ανθρώπινης επινόησης και των ξένων κεφαλαίων. Ένας ήρωας που προδόθηκε από όλα αυτά που αγάπησε και πάλεψε.

Ετσι έχει μείνει στην μνήμη μου η εικόνα αυτού του Ανθρώπου με το χαμόγελο, του Ανθρώπου που στάθηκε μπροστά αμυνόμενος το κακό, που στάθηκε πιο ψηλά και από τη συνείδησή μας.

Και τώρα τι; Τώρα που τέλειωσαν τα ψέματα τι απομένει; Τώρα που τέλειωσαν οι δωροδοκίες και τα ταξίματα;

Τα πέτσινα κεφάλαια του κ. Lamda Development για τη δική του ανάπτυξη μετουσιωμένη σε έναν πύργο δίπλα στην παραλία του Αγίου Κοσμά... Εισβάλλουν στη ζωή μας από αιφνίδιους δρόμους και την ανατρέπουν. Μια βιβλική καταστροφή!!!

Πώς καμία φορά κλείνεις τα μάτια σου και μέσα τους έχεις μία εικόνα, εικόνα ζωντανή, να σου θυμίζει ότι κάποτε εκεί ήταν μία παραλία ΕΛΕΥΘΕΡΗ να τη χαρείς και να την απολαύσει;;;

Αυτό το καλοκαίρι ίσως είναι το τελευταίο ακούστηκε από κάποιους. Η παραλία θα στέκεται σαν τα φαντάσματα των νεκρών και με τις αναμνήσεις να κρέμονται πάνω στους φθαρμένους τοίχους.

Και θα έρθουν οι μπουλντόζες, και οι πολυκατοικίες, και τα MALL, και τα καζίνα… Μερικοί το είπαν ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! Αλλοι το είπαν ΔΟΥΛΕΙΑ!!! Ή πολιτισμένα ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…

Και οι συνειδήσεις; Πού πήγαν οι συνειδήσεις; Τόση λύπη;

Και μέσα από αυτό το όνειρο όπου βρισκόμουν, έλεγα πως ο τόπος θα σηκωθεί όρθιος και θα αμυνθεί και θα εκδικηθεί, γιατί ο τόπος εκδικείται έτσι κι αλλιώς. Τα ψέματα όμως είναι σαν τις σφαίρες και ταξιδεύουν.

Το πάρτυ τώρα ξεκινάει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου