Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μια διαφορετική ματιά στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης

ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΙ …

Το δημοτικό συμβούλιο της 17ης Σεπτεμβρίου είναι το πρώτο ουσιαστικά συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου. Σε αυτό είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την εγκαθίδρυση νέων ηθών στη διοίκηση του δήμου.

«Εγώ σε βρίζω,
εσύ δεν απαντάς»: Στο εξής οι εκπρόσωποι της διοίκησης θα λένε ότι θέλουν σε βάρος της αντιπολίτευσης αλλά η αντιπολίτευση δεν θα απαντάει γιατί «η διοίκηση μιλάει τελευταία».

 
Ο κανόνας εφαρμόστηκε όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαρπαλής δεν επέτρεψε στον Κορτζίδη να απαντήσει στον κ. Κρητικό, αντιδήμαρχο καθαριότητας. Ο κ. Κρητικός ισχυρίστηκε ότι δεν φταίει αυτός που αγνοούσε την ύπαρξη ενός ολόκληρου πλυντήριου κάδων με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕ 106602, αλλά ο Κορτζίδης που δεν το είχε γράψει στη λίστα με τα αυτοκίνητα του δήμου, από την οποία μάλιστα έλειπαν και 13 ολόκληρα αυτοκίνητα (!) τα οποία παρακάλεσε τον Κορτζίδη να του τα επιστρέψει (είναι ιδέα μου ότι εκτός από αγράμματο τον αποκάλεσε και κλέφτη;).


Υποθέτω ότι αν ο Κορτζίδης έπαιρνε το λόγο θα έλεγε στον κ. Κρητικό ότι αυτά που είπε είναι φαιδρά και ότι ένας αντιδήμαρχος πρώτα μαθαίνει τα αυτοκίνητα που υπάρχουν και μετά ζητάει εξηγήσεις για αυτά που νομίζει ότι λείπουν.


Αν μάλιστα ρωτούσε την αρμόδια υπηρεσία θα είχε αποφύγει να γράψει απαντήσεις που εκθέτουν την αξιοπιστία της ιστοσελίδας του δήμου.

Σύμφωνα με την Ενωμένη Πόλη ο Κορτζίδης είναι δειλός που αποχώρησε από την απαράδεκτη διαδικασία. Θα ήταν θαρραλέος αν δεχόταν τα verboten του κ. Τσαρπαλή.

***


«Το κράτος είμαι εγώ»: Όπως στη φεουδαρχία οι λαγοί, οι μπεκάτσες και γενικώς ότι ανάπνεε στα κτήματα του άρχοντα ανήκε σε αυτόν, έτσι και στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης οι υπάλληλοι ανήκουν στο δήμαρχο.

Σύμφωνα με το νέο δόγμα οι προϊστάμενοί ΤΟΥ και οι διευθυντές ΤΟΥ, στην πρωινή σύσκεψη θα έχουν πεντάλεπτη ενημέρωση από την Ενωμένη Πόλη για το πόσο σκάρτος είναι ο Κορτζίδης.

***


«Το πάρτι τελείωσε»: Προσφιλής έκφραση της Ενωμένης Πόλης και του κ. Κωνσταντάτου προσωπικά.

Το πάρτι γινόταν στα γραφεία που είχε παραχωρήσει ο Κορτζίδης στους συλλόγους του δήμου.


Ο κ. Κωνσταντάτος ενημέρωσε τους συλλόγους ότι πρέπει να του επιστρέψουν τα κλειδιά. Θα ξαναμπούν στα γραφεία τους μόνο όταν θα υπογράψουν συμφωνητικό με το οποίο θα αναλάβουν την αστική ευθύνη. 

Συμβουλή, να προσέξουν τα ψιλά γράμματα. Ίσως να υποχρεούνται να συντάσσουν μία φορά το μήνα ευχαριστήρια επιστολή προς το δήμαρχο.



***
Ας ξεπεζέψουν σύντομα πριν σπάσει το καλάμι…

και για την αντιγραφή FP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου