Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Όργιο Αυθαιρεσίας στην Ηλιούπολη

Η  Δημοτική Κίνηση “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη”  έχει κατά καιρούς κάνει σκληρή κριτική στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και για την πολιτική τους χροιά,  αλλά  και για
τον τρόπο με τον οποίο αυτές παίρνονται.

Αυτό όμως που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες,  πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές του Μαΐου, είναι κάτι που δεν μπορούσε να το βάλει το μυαλό μας.

Η Δημοτική Αρχή, τα Nομικά Πρόσωπα, οι Επιτροπές του Δήμου, ακόμα και ιδιωτικοί φορείς , έχουν επιδοθεί σ΄ ένα   πρωτοφανές     όργιο αυθαιρεσίας,   ξεπερνώντας κάθε όριο.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός (ΠΑΟΔΗΛ), τον Ιούνιο προσπάθησε να περάσει την έγκριση πίστωσης 6 χιλ ευρώ περίπου, για την διοργάνωση αγώνων πάλης, οι οποίοι όμως   είχαν ήδη διοργανωθεί στην πόλη μας από τον Φεβρουάριο.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του  ΠΑΟΔΗΛ λήφθηκαν αποφάσεις χωρίς την ύπαρξη της απαιτούμενης - νόμιμης απαρτίας, με παρόντα 7 μέλη από τα 15 και με την αστεία δικαιολογία ότι το 8ο μέλος είχε έρθει, υπέγραψε, αλλά δεν μπορούσε να περιμένει την έναρξη της συνεδρίασης και… αποχώρησε…

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου τώρα -την οποία η Δημοτική Αρχή ελέγχει  απόλυτα με 5 από τα 9 μέλη-  σε τουλάχιστον 5 συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα την περίοδο του καλοκαιριού, αποφάσισε χωρίς την απαιτούμενη-νόμιμη απαρτία, για πιστώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σαν να μην έφτανε όμως η …Δημοτική αυθαιρεσία, τις τελευταίες ημέρες υπέπεσαν στην αντίληψή μας και κρούσματα αυθαιρεσίας από φορέα της πόλης και μάλιστα αθλητικό. Συγκεκριμένα ο Αθλητικός  Όμιλος Αντισφαίρισης Ηλιούπολης  (Α.Ο.Α.Η.) στον οποίο έχουν, εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια, παραχωρηθεί έναντι ευτελέστατου ποσού τα γήπεδα τένις του Πανοράματος, ξεκίνησε ευρύτατες παρεμβάσεις στο χώρο των γηπέδων, χωρίς όχι να ζητήσει την άδεια -ως όφειλε- από τον ΠΑΟΔΗΛ, αλλά χωρίς καν να ενημερώσει σχετικά τον Δήμο. Σε ερώτησή μας  για ποιόν λόγο δεν ζητήθηκε άδεια, ο πρόεδρος  του Ομίλου  απάντησε ότι –τάχα- δεν ήξερε  πως  χρειαζόταν. Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι -τάχα- ούτε ο ΠΑΟΔΗΛ ούτε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου γνώριζαν κάτι, όταν εμείς τους ενημερώσαμε δεν προέβησαν σε καμία προσπάθεια να σταματήσουν τις αυθαίρετες εργασίες  στα δημοτικά γήπεδα.


Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι άνθρωποι του Ομίλου έχουν την συμπεριφορά  Ιδιοκτήτη της Δημόσιας περιουσίας, διότι εφ΄ενός έχουν την σιωπηλή συγκατάθεση του Δημάρχου και αφ΄ετέρου στηρίζονται στις  μεγάλες… «πράσινες» πλάτες  ντόπιων επιφανών  παραγόντων
του αθλητισμού.

Ας γνωρίζουν όμως, τόσο ο κ. Βαλασόπουλος, όσο κι αυτοί που τους άνοιξε η όρεξη θεωρώντας ότι -μετά την οριακή επανεκλογή της παράταξής του- θα  ξεπουληθεί η Ηλιούπολη αντί “πινακίου φακής” στα ιδιωτικά συμφέροντα,  πως όλοι οι αθλητικοί -και όχι μόνο-  χώροι είναι Δημόσια Περιουσία  και ανήκουν σε όλους  τους  Ηλιουπολίτες.

Τους ενημερώνουμε ότι η Δημοτική μας Κίνηση μαζί με τον λαό της πόλης μας, θα σταθούμε ακόμη μια φορά εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Πηγή: www.iliou-typos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου