Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Από την "απουσία" ως την "κατήφεια" και οι επώνυμες επιστροφές των φαντασμάτων του παρελθόντος

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος 
 
Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης προαναγγέλθηκε πανηγυρικά από το γνωστό www.vimaonline.gr και όχι μόνο. Όχι με τυμπανοκρουσίες, αλλά με "μαύρα σύννεφα και καταιγίδες". Το concept περιελάμβανε 45.000 ευρώπουλα, ανάμειξη πετρελαιά και ποδοσφαιρική ομάδα (μην πάει το μυαλό σας στον Μελισσανίδη), δεξιά κι αριστερά βιολιά και βέβαια... Κορτζίδη.

Το σκηνικό διανθίστηκε με πληροφορίες ότι "η υπόθεση θα αποτελέσει τον προπομπό και για άλλες παρόμοιες που θα καταδείξουν με ποιο τρόπο διοικούνταν ο Δήμος από την παράταξη του κ. Κορτζίδη"... κι ο καθένας αντιλαμβάνεται.

Για να αξίζει τον κόπο ακόμα και ομπρέλα να πάρει κανείς για να πάει στην "καταιγίδα", έπεσε και μια αναγγελία ότι θα λείπει ο Κορτζίδης, επειδή ακριβώς θα φοβόταν... τις βροντές.


Όλα αυτά βέβαια και ως συνήθως... σύμφωνα με "επιβεβαιωμένες" και "ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες". Μόνο που αυτή τη φορά έλειπαν τα ερωτηματικά που αφήνανε μια υπόνοια για το ανεπιβεβαίωτο των πληροφοριών.

Μια μέρα μετά τη συνεδρίαση τα ίδια φιλικά προς τον κ. Κωνσταντάτο ιντερνετικά μέσα -με πρώτο το γνωστό στα πέριξ silvercity- βγήκαν στον αέρα με φωτογραφίες του Χρήστου Κορτζίδη. Όχι για να μας πουν ότι πήγε στην "καταιγίδα", αλλά για να δούμε την... "κατήφεια και αμηχανία του". Και βέβαια "αδιάψευστος μάρτυρας ο φακός" του νέου φιλικού μέσου dimotikosafari.

Έτσι είναι η "αντικειμενική" δημοσιογραφία κι έτσι αναμφίβολα θα συνεχίσει σε όλη τη θητεία του κ. Κωνσταντάτου. Επιμένει να πείσει και τους παρόντες στη συνεδρίαση ότι ήμασταν απόντες.

Από εμάς όμως δεν διέφυγε ότι ένας ιδιώτης που οφείλει 45.000 στο Δήμο, κατέθεσε εξώδικο που ο κ. Κωνσταντάτος κρατούσε στα συρτάρια του (θυμίζει λίστα Λαγκάρντ;) και γι αυτό ήταν έντονη η διαμαρτυρία του Χρήστου Κορτζίδη.

Επίσης δεν μας διέφυγε ότι παρών ήταν ο γνωστός σ' εμάς δικηγόρος, όπως και ο "αυτοφωράκιας" των μεγάλων συμφερόντων της νύχτας και του φυλακισμένου εφοπλιστή κ. Ρέστη. Αυτοί δηλαδή που έσερναν στα δικαστήρια 
τον Δήμο Ελληνικού, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους (είναι άλλο ζήτημα βέβαια ότι οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές, οι δίκες όμως ακόμα τελειωμό δεν έχουν).

Δυο παρουσίες που μας θύμισαν και τον ξυλοδαρμό των αντιδημάρχων το 2007. Βέβαια χθες λείπανε οι μπράβοι των νυχτερινών κέντρων - προφανώς επειδή δήμαρχος δεν είναι ο Κορτζίδης. (Ας θυμηθούμε αυτά που ξεχνούν τα φιλικά προς τον κ. Κωνσταντάτο ιστολόγια, πατώντας εδώ)

Οι επώνυμες επιστροφές των φαντασμάτων του παρελθόντος μας οδηγούν στην πεποίθηση ότι το προαναγγελθέν ανθρώπινο σαφάρι, μόλις ξεκίνησε.
 

Κι αυτές δεν τις κατέγραψε ο "αδιάψευστος φακός"... Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου