Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η καλλονή από τη Σουηδία… «ξαναχτυπά»: Ο Έλληνας δεν είναι τεμπέλης…

...γράφει στο βιβλίο της η Σουηδή δημοσιογράφος που μάγεψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα!

Η Σουηδή καλλονή δημοσιογράφος Κάισα 'Εκις 'Εκμαν είχε καταφέρει να τραβήξει επάνω της
όλα τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συνέντευξη που πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα η πανέμορφη 34χρονη κοπέλα, αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την εικόνα που έχουν οι Ευρωπαίοι για τους Έλληνες, μέσω ενός βιβλίου αφιερωμένου ακριβώς σε αυτό.


Μέσα σε 405 σελίδες, το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Κλεμμένη Άνοιξη» επιχειρεί να αποκαταστήσει τη φήμη των Ελλήνων.

Στο βιβλίο της η Έκμαν, που είναι συνεργάτιδα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Σουηδίας, την «Dagens Nyheter», αναφέρεται και στον Αλέξη Τσίπρα, στον Γιώργο Παπανδρέου, στους Έλληνες «Αγανακτισμένους» αλλά και τους αστέγους της Αθήνας, δίπλα στους οποίους έζησε και κατέγραψε τις ιστορίες τους.
 
Ο σκοπός της, όπως αναφέρει η ίδια ήταν να καταρρίψει το διαδεδομένο στην πατρίδα της και ευρύτερα στον ευρωπαϊκό βορρά, μύθο του τεμπέλη Έλληνα: εκείνου που δουλεύει ελάχιστα, που ρεμβάζει πίνοντας καφέ και ούζο, που βγαίνει νωρίς στη σύνταξη.

Από το βιβλίο της Σουηδής, που υποστηρίζει όσο λίγοι τους Έλληνες, δεν λείπουν και τα στοιχεία: Στις 42,2 εργατικές ώρες, αναφέρει, έχει καταμετρηθεί η μέση εβδομαδιαία εργασία στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στις 37,4 ώρες και στη Σουηδία, ακόμη χαμηλότερα, στις 36,5 ώρες (στοιχεία Eurostat και ΟΟΣΑ).Πηγή: sknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου