Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

"Τι έκανες στον πόλεμο πατέρα; Ανέλυα μπροσούρες με κείμενα του Λένιν!”

γράφει ο Στέφανος Πρίντσιος

Σήμερα στις συζητήσεις μεταξύ αριστερών στο διαδίκτυο και όχι μόνο, εμφανίζονται απαραιτήτως οι διαβασμένοι «καθηγητάδες» των τόμων του Κεφάλαιου του Μαρξ και πολύ περισσότερο των συγγραμμάτων του Λένιν για να τονίζουν συνεχώς, θεμελιώνοντας έτσι τις διαφωνίες τους με τους συζητητές τους, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, το γι αυτούς αδιαμφισβήτητο: «Ο Λένιν όμως είπε…», η «Σύμφωνα όμως με το Λένιν…», η «Ποτέ ο Λένιν δεν το θεώρησε αυτό σωστό…»

Παραβλέπουν όμως η σκόπιμα ξεχνούν το κυριότερο και απλούστατο:

Τόσο με τη θεωρία όσο και με τη πρακτική του ο Λένιν, έχοντας δεδομένο ως κατάλληλες τις συνθήκες εκείνης της εποχής, ξεκάθαρα απέβλεπε στις επαναστατικές διαδικασίες για την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Πάνω σε αυτούς τους στόχους ανέπτυξε και διέδιδε τον επαναστατικό του λόγο και γιαυτό ακριβώς το λόγο διώχτηκε και φυλακίστηκε. Υπάρχει όμως σήμερα κόμμα ή ηγέτης επαναστάτης που να ενστερνίζεται ή να διακηρύττει εφαρμογή και στην σημερινή Ελλάδα αυτής της διαδικασίας που οδήγησε στην Οκτωβριανή επανάσταση; Μπορούμε εν έτι 2014 , αφού όλοι αναγνωρίζουμε πως οι επικρατούσες συνθήκες του τότε δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το σήμερα, να αποδεχόμαστε ευαγγελικά τα μεγαλειώδη πράγματι για την εποχή τους Λενινιστικά αποφθέγματα;


Ακόμα και το ΚΚΕ, ιδίως μετά τους πρόσφατα ψηφισθέντες νόμους, θα χαρακτηρίζονταν εγκληματική οργάνωση αν προπαγάνδιζε τις θέσεις του Λένιν για ένοπλη εξέγερση.

Πώς λοιπόν το ΚΚΕ ελαφρά τη καρδία καταγγέλλει οτιδήποτε γεννιέται και γιγαντώνεται χωρίς όμως να εντάσσεται στην επιρροή του, πάραυτα οπορτουνιστικό, και μία από τα ίδια αφού ουσιαστικά και το ίδιο ανάλογα συμπεριφέρεται, μακριά από ένοπλες επαναστατικές διαδικασίες; Ποια λοιπόν διαδικασία είναι αυτή που ως δια μαγείας εν μία νυκτί θα εγκαθιδρύσει τα πιστεύω και τα θέλω του ΚΚΕ, έτσι χωρίς συμμαχίες και τακτικές κινήσεις;

Αν αποδεχτούμε ότι όλοι οι θεωρητικοί και αριστεροί ιδεολόγοι είχαν ως κορωνίδα της σκέψη τους τον άνθρωπο και πως όλη τους η κοσμοθεωρία απέβλεπε στον άνθρωπο ως άνθρωπο και όχι ως ζώον προς εκμετάλλευση, τότε είναι αναγκαιότητα να προτάξουμε οτιδήποτε μας οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες του σήμερα και όχι του προπροηγούμενου αιώνα! Πρακτικές που απέτυχαν ή αμαύρωσαν τις σοσιαλιστικές θεωρίες και εφαρμόστηκαν στο όνομά τους φέρνοντας όμως τα αντίθετα αποτελέσματα δεν έχουν πλέον θέση στη φαρέτρα της αριστεράς.

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που οι φίλοι, τα μέλη, αλλά και τα στελέχη του ΚΚΕ το εγκατέλειψαν επιλέγοντας ένα δρόμο χωρίς γυρισμό. Ο κυριότερος νομίζω είναι η ταύτιση του ΚΚΕ με τα καθεστώτα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που κατέρρευσαν και η Σταλινολατρεία του σε μεθόδους και πρακτικές.

Όλοι όσοι για διάφορους λόγους αμφισβήτησαν το αλάθητο του κόμματος χαρακτηρίστηκαν προδότες και λακέδες.

Αμέτρητοι αγωνιστές διαγράφτηκαν ή απομακρύνθηκαν με δικιά τους επιλογή από το κόμμα. Η ίδια και απαράλλακτη τακτική συνεχίζεται από τη σημερινή ηγεσία που με τη συμπεριφορά της, φρόντισε και φροντίζει αυτή την ίσως πρόσκαιρη απομάκρυνση να την κάνει μόνιμη, δαχτυλοδείχνοντάς τους! Το ΚΚΕ σήμερα έχει ξεχάσει τι θα πει τακτική κίνηση πιστεύοντας ότι θα κερδίσει τα λαϊκά στρώματα μόνο μέσα από την εξαθλίωσή τους.

Ξεχνά όμως ότι η εξαθλίωση στο σημερινό σύστημα γεννάει και τρέφει το φασισμό και όχι τον κομμουνισμό.

Ας μην προσποιούμαστε λοιπόν όλοι μας τον ανήξερο τσουβαλιάζοντας τον Άδωνι με τον Δραγασάκη, τον Βορίδη με τον Σκουρλέτη και ουκ έσται τέλος στον παραλογισμό! Αύριο που θα μας ρωτήσει το παιδί μας: Τι έκανες στον πόλεμο πατέρα; Δεν θα είναι τραγικό να του πούμε: Ανέλυα μπροσούρες με κείμενα του Λένιν!

Τώρα, σήμερα, ήρθε η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, όσο και αν το απεύχονται και το πολεμούν σύσσωμη η δεξιά με ολίγη κουτσουμπή αριστερά!


Πηγή: sioualtec.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου