Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ηλίθιες μύγες


"…Είχε νυχτώσει, το πεδίο βολής στην πλαγιά του βουνού ήταν γεμάτο φώτα, φακούς, όπλα, κουβούκλια, στόχους, φορτηγά και ένα σωρό ανθρώπους που ετοιμαζόντουσαν να πάρουν μέρος σε ένα ακόμα ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Στάθηκα για λίγο, παρατηρώντας όλο αυτό το τσούρμο, σκεπτόμενος ποια παρανοϊκή ιδέα έφτιαξε όλο αυτό το σκηνικό κακοπαιγμένης θεατρικής παράστασης.

Βράδυ Αυγούστου, είχαμε αφήσει πίσω γυναίκες, παιδιά, ερωμένες και εραστές,
φίλους, γονείς…Γιατί; Για μια κακόγουστη φάρσα που είχε γιγαντωθεί εκμεταλλευόμενη την προπαγάνδα του "κινδύνου της γείτονος χώρας".

Βράδυ Αυγούστου, και πιθανότατα κάπου στην Τουρκία υπέφεραν το ίδιο με εμάς, στρατιώτες που θα προτιμούσαν την γλυκιά παρέα κάποιας Χουρέμ παρά το παρανοϊκό, χοντρό μουστάκι του Ρετζίπ. 

Απ’ όλα τα αριστουργήματα τέχνης του πλανήτη, η ανθρωπότητα επέλεξε να πρωταγωνιστεί σε φθηνές επιθεωρήσεις και ιδού τα αποτελέσματα.

Από τα ατέλειωτα χρόνια ανόητης αρχαίας σφαγής για χάρη ενός Μενέλαου που δεν άντεξε την απόρριψη, λες και δεν μπορούσε να βρει μια πιο ωραία Ελένη, μέχρι το παγκόσμιο αιματοκύλισμα για ένα καπρίτσιο και μια εκδίκηση του μικρού Αδόλφου, από τον Κάιν ως τον Μπους, η ανθρωπότητα έδειξε ξεκάθαρα κι απόλυτα ότι δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τα παιχνίδια της…"

* ο Χρήστος Κοτρώτσιος είναι συγγραφέας







 hot'n'sharp spirit 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου