Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Παράσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της προσφυγής του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, παράσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ημέρα κατά την οποία εξετάζονταν η προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης του Ζ΄Κλιμακίου του Ελεγκτικού
Συνεδρίου με την οποία μπλοκαρίστηκε η υπογραφή της σύμβασης καθώς διαπιστώθηκαν πλήθος παραβιάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στην παράσταση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάνταης.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Νικόλαο Αγγελάρα, στον οποίo εξέφρασε την θέση ότι η απόφαση του Ζ΄Κλιμακίου είναι σωστή και πρέπει να παραμείνει σε ισχύ, παρέδωσε δε σχετικό υπόμνημα.

Ο κ. Αγγελάρας, ενημέρωσε ότι η απόφαση για την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ θα εκδοθεί σε ένα περίπου μήνα.

Το υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα:
Ελληνικό, 9/10/2014.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Με την απόφαση 197/2014 του Ζ’ Κλιμάκιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε στις 10.9.2014, αναδείχθηκε ότι η σύμβαση πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία  Lamda Development  του 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε καθώς και των 6.204στρεμμάτων  του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3,5χλμ της παραλίας του Αγ.Κοσμά που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι σκανδαλώδης και παραβιάζει βασικές αρχές διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και υγιούς ανταγωνισμού, βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή δεν μπορεί παρά να επικυρωθεί και από το αρμόδιο VI Τμήμα  του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να αποδοκιμαστούν οι πιέσεις που ασκούνται από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τον Όμιλο Λάτση για να ανατραπεί.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν άμεσα οι όροι της Σύμβασης που προωθείται προς υπογραφή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, οι οποίοι μέχρι σήμερα κρατούνται μυστικοί  και η οποία προβλέπεται να επικυρωθεί εκ των υστέρων από την Ελληνική Βουλή.
Η «Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», θεωρεί  ότι το αρμόδιο Tμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου   θα   αποτρέψει την υπογραφή της προωθούμενης Σύμβασης του ΤΑΙΠΕΔ με την Lamda Development για το Ελληνικό, καθώς αυτή παραβιάζει κατάφωρα τόσο την ισχύουσα νομιμότητα όσο και το δημόσιο συμφέρον.
Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου