Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Φωτεινή Κούβελα: «Οι μνημονιακές πολιτικές παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ποινικοποιούν τις αντιστάσεις των δημάρχων».

Kλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Φωτεινή Κούβελα βουλευτή Β΄ Αθήνας επισκέφθηκε το δημαρχείο Ζωγράφου και συναντήθηκε με τη δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη και τους εργαζόμενους.

Αρχικά, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ακούστηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται για τους δήμους.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο επικείμενο νέο μισθολόγιο που συρρικνώνει επιπλέον τους μισθούς τους και προκαλεί επιπρόσθετη ανασφάλεια και ανησυχία για την καθημερινότητά τους. Το νέο μισθολόγιο θα συνδέεται και με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θέμα το οποίο επίσης δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, μετά και τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού σε όλο τον δημόσιο τομέα ενάντια στην αξιολόγηση, αρνούνται τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της αξιολόγησης με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων και μισθολογικών εξελίξεων, εγκλωβισμένοι σε μισθολογικά κλιμάκια με βάση της άδικες ποσοστώσεις.

Για την άρνηση του δήμου να συμμετέχει στη διαδικασία της αξιολόγησης διώκεται και η κα Καφατσάκη μαζί και με άλλους δημάρχους από τον Υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης για ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.

Λόγω της δημοσιονομικής ρήτρας που υπάρχει στους δήμους προκαλείται οικονομικός στραγγαλισμός στις υπηρεσίες με αποτέλεσμα και στον τομέα της καθαριότητας να υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μηχανημάτων και υλικών. Τα προβληματικά οικονομικά των δήμων με τη μεγάλη έλλειψη πόρων δημιουργούν εντατικοποίηση στην εργασία των υπαλλήλων στην καθαριότητα και προβλήματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Η μη έκδοση ΦΕΚ από τη μεριά της Κυβέρνησης για την αναγγελία των προσλήψεων των υπαλλήλων από κοινωφελή προγράμματα, έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες υπάλληλοι να εργάζονται για 2 και πλέον μήνες απλήρωτοι. Με την ενδοδημοτική κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων εργαζόμενος στον δήμο μπαίνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας αφού υπάρχει νομικό κόλλημα για τη διάθεσή του στο δήμο λόγω ερμηνείας του νόμου.
 
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την προστασία της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η υποστήριξη των δημάρχων που διώκονται γιατί υπερασπίζονται και προστατεύουν τους εργαζόμενους τους είναι δεδομένη. Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δεν θα περάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου