Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο κ. Κωνσταντάτος απέκρυψε από το Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης έγγραφο του ΟΑΣΑ

Με έγγραφό του προς τον κ. Κωνσταντάτο με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου ο ΟΑΣΑ κάνει γνωστή την πρόθεσή του να προβεί σε περαιτέρω περικοπές της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αργυρούπολης.
 
Σύμφωνα με το έγγραφο του ΟΑΣΑ:
  1. Η γραμμή Α4 «Ακαδημία-Ηλιούπολη-Αργυρούπολη-Τερψιθέα» θα μετατραπεί σε τροφοδοτική γραμμή του ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου και δεν θα κάνει τέρμα στην Αθήνα.
  2. Η γραμμή 201 «Στ.Δάφνης-Αργυρούπολη» θα μετατραπεί σε τροφοδοτική γραμμή του ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου.
  3. Η γραμμή 154 «Στ. Άγιος Δημήτριος-Α. Γλυφάδα (Πανόραμα Βούλας)» θα μετατραπεί σε τροφοδοτική του ΜΕΤΡΟ Ελληνικού.
Η εφαρμογή των παραπάνω θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση στο δήμο μας καθώς:

  1. Η Αργυρούπολη δεν θα εξυπηρετείται πλέον από κανένα λεωφορείο για τις μετακινήσεις της προς και από Αθήνα. Υποχρεωτική επιλογή όσων θέλουν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης θα είναι η χρήση του ΜΕΤΡΟ ή η κάθοδος στη Λ. Βουλιαγμένης για να πάρουν κάποιο λεωφορείο από τις γραμμές κορμού.
  2. Θα μειωθεί σημαντικά η συχνότητα διέλευσης λεωφορείων από τη Λ.Κύπρου λόγω της περικοπής του δρομολογίου στη γραμμή 154.
  3. Θα μειωθεί η συγκοινωνιακή επικοινωνία της Αργυρούπολης με την Ηλιούπολη λόγω της περικοπής της διαδρομής του 201. Το κενό που δημιουργείται δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το ΜΕΤΡΟ.
  4. Το 154 θα καταλήγει στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού προσθέτοντας νέα επιβάρυνση στη λεωφόρο Ιασωνίδου.

Γνωρίζει αλλά δεν μιλάει η διοίκηση Κωνσταντάτου 
 
Ενώ το έγγραφο του ΟΑΣΑ προς τον κ. Κωνσταντάτο έχει ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2014, το θέμα δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ως όφειλε.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου όπου συζητήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΥ για την ενοικίαση δύο λεωφορείων, με δαπάνη του δημοτικού προϋπολογισμού, ο κ. Κωνσταντάτος περιορίστηκε σε μια αόριστη αναφορά περί της πρόθεσης του ΟΑΣΑ να κόψει γραμμές που πηγαίνουν στην Αθήνα την οποία όπως είπε "εάν δεν μπορέσουμε να αποφύγουμε" (πώς άραγε θα γίνει αυτό εάν δεν το συζητάμε καν;) "θα την ανακουφίσουμε με τη δημοτική συγκοινωνία"!



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου