Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Στο σκαμνί» όλοι οι βουλευτές της Χ.A. - Ολόκληρη η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών

Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ζητεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, καθώς ανήκαν στον σκληρό πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος. 

Την πρότασή του ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου κατέθεσε σήμερα (Πέμπτη) ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος. Από τους 85 κατηγορούμενους ο εισαγγελέας ζήτησε να παραπεμφθούν οι 70 και οι 15 να απαλλαγούν καθώς ενεπλάκησαν τυχαία στην υπόθεση. Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών

Συγκεκριμένα, ζητάει την παραπομπή του Νίκου Μιχαλολιάκου και όλων των βουλευτών (και των ανεξάρτητων πλέον Χρ. Αλεξόπουλου και Στ. Μπούκουρα) για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης, προτείνει να παραπεμφθούν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας. Όσον αφορά τον Χρήστο Παππά, ο εισαγγελέας προτείνει το κακούργημα της σύστασης παράνομου αρχείου να μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Στην ογκωδέστατη πρότασή του, 700 σελίδων, ο κ. Ντογιάκος κάνει αναφορά σε 10 συγκεκριμένες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων η δολοφονία Φύσσα, η επίθεση στο Πέραμα, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, το στέκι «Αντίπνοια», το «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, η επίθεση σε βάρος του μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, η δολοφονία του Πακιστανού Λουκμάν και η επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει αναφορές στη Χρυσή Αυγή από τη δεκαετία του ’80, προσθέτοντας ότι τότε δεν έδινε κανένας σημασία, αλλά από το 2008 η οργάνωση αρχίζει και γίνεται πιο επιθετική, βασιζόμενη σε μια λογιστική «πας μη Έλλην βάρβαρος».

Κατά τον Ισίδωρο Ντογιάκο, λίγο πριν και μετά τις εκλογές του 2012, οπότε και η Χρυσή Αυγή καταθέτει το καταστατικό στον Άρειο Πάγο, η δράση της παρουσιάζει έξαρση και με την κατάθεση του καταστατικού αποκτά τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Ο ίδιος θεωρεί ότι από το 2008 και μετά η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης

«Ένα κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση εάν και εφόσον χρησιμοποιεί μηχανισμούς και επιτελεία για εγκληματικές πράξεις». Αυτό επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, από το ότι η ιεραρχία λειτουργούσε κανονικότατα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Στην κορυφή της ιεραρχίας βρίσκεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δεύτερος ο Χρήστος Παππάς, τρίτοι οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός και τέταρτος ο Γιώργος Γερμενής.

Αναφερόμενος στους πέντε προστατευόμενους μάρτυρες ο Ισίδωρος Ντογιάκος κρίνει ότι οι καταθέσεις τους επιβεβαιώνονται πλήρως από το ιστορικό.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η εισαγγελική πρόταση περιλαμβάνει ξεχωριστά κεφάλαια για την κάθε επίθεση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κεφάλαιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, της οποίας έχει προηγηθεί «δημιουργία τεταμένου κλίματος».


Συγκεκριμένα: ο Γιάννης Άγγος ειδοποιεί μέσω τηλεφώνου, μαζεύεται Τάγμα Εφόδου, πάνε στην καφετέρια, έρχεται ο Ρουπακιάς, επιτίθενται σε αριστερούς (η παρέα του Φύσσα), μετά τη συμπλοκή ο δαρμένος Φύσσας μένει έκθετος καθώς αποχωρούν οι φίλοι του, ο Γιώργος Ρουπακιάς μαχαιρώνει τρεις φορές τον Φύσσα.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο, ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τους χρυσαυγίτες, ήξεραν ποιος ήταν, υπήρχε «ένταση δόλου».
Μαρία Δήμα

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου