Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Στο πλευρό των καθαριστριών ο σεναριογράφος του Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτ

Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη πήραμε το πρώτο μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα μας, από το μεγάλο σκηνοθέτη των κοινωνικών αγώνων, Κεν Λόουτς. Την  αρχική έκπληξη διαδέχθηκε τρελή χαρά και στη συνέχεια η αμφιβολία. Μήπως  αυτό το μήνυμα ήταν μία κακόγουστη φάρσα.

Κι όμως ήταν αλήθεια !!! Στο μήνυμα εκείνο υπήρχε η υπόσχεση ότι τέλος Οκτώβρη θα ακολουθούσε και συνάντηση με το στενό συνεργάτη του, σεναριογράφο Πολ Λάβερτι.


Η υπόσχεση αυτή εκπληρώθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ., στην σκηνή μας, στην  Κ. Σερβίας. Εκεί στο κέντρο αγώνα, που από τις 7 Μαΐου, δίνουμε μία μάχη αξιοπρέπειας και ζωής.

Ο Πολ Λάβερτι, ο σεναριογράφος της υπέροχης ταινίας “Ψωμί και Τριαντάφυλλα”, με περισσή ευγένεια και σεβασμό, εξέφρασε τη χαρά  και τη συγκίνηση για το γεγονός ότι μπόρεσε να βρεθεί κοντά μας και να εκφράσει  την συμπαράστασή του στον αγώνα μας.

Η δική μας συγκίνηση επίσης μεγάλη, η τιμή ακόμη
μεγαλύτερη! Εμείς οι αόρατες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, δεχόμασταν αλληλεγγύη από δύο μεγάλες προσωπικότητες της έβδομης τέχνης. Ούτε στα τρελά μας όνειρα!!!

Οι παρακατιανές, οι ημίτρελες, αυτές που η Κυβέρνηση πέταξε στο δρόμο, αυτές που ο κ. Χαρδούβελης δεν καταδέχεται να συναντήσει, αυτές που  τα ΜΑΤ  καταχεριάζουν,  ο σεναριογράφος του Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτι, έκανε τόσα χιλιόμετρα για να συναντήσει.

Οι ερωτήσεις πολλές, οι απαντήσεις καθαρές. "Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική Νίκη. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς και όχι στις αγορές και τα μεγάλα συμφέροντα. Θα πάρουμε πίσω τις δουλειές μας, θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας", δήλωσαν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Πολ Λάβερτι εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και την υποστήριξη, τόσο του ίδιου όσο και του σημαντικού σκηνοθέτη του κοινωνικού ρεαλισμού και της εργατικής τάξης Κεν Λόουτς, και με φανερή συγκίνηση αποχώρησε, χωρίς κάμερες, χωρίς δημοσιογράφους.

Βλέπετε τα συστημικά ΜΜΕ, ήταν κουρασμένα από το κυνηγητό της κ. Κλούνει και δεν πρόκαναν…

Πηγή: 595katharistries.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου