Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Κατάχρηση εξουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η τακτική της διοίκησης κλιμακώνει την ένταση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σοβαρή ευθύνη φέρνει και ο κ. Τσαρπαλής ως πρόεδρος
του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά προκαλώντας την κοινή λογική και το περί δικαίου αίσθημα.


Από το πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο μέλη της διοίκησης, εκμεταλλεύονται την προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία για να εκτοξεύουν ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη και άλλων στελεχών της παράταξής μας, ο δε κ. Τσαρπαλής επικαλούμενος τον κανονισμό λειτουργίας δεν του επιτρέπει να απαντήσει!

Ο κ. Τσαρπαλής ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου γνωρίζει ότι η διοίκηση έχει όλη τη δυνατότητα να εισηγείται θέματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Γίνεται επομένως κατάχρηση του κανονισμού, όταν μέλη της διοίκησης συστηματικά στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση βάζουν θέματα από το «παράθυρο».

Όταν μάλιστα αυτά τα θέματα είναι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος της εντιμότητας και της ακεραιότητας άλλων μελών του δημοτικού συμβουλίου ως πρόεδρός του οφείλει -κατ΄ ελάχιστο- να αναγνωρίζει στα μέλη αυτά το δικαίωμα να υπερασπιστούν το εαυτό τους και όχι να τους απαγορεύει να μιλήσουν επικαλούμενος τον κανονισμό λειτουργίας που ο ίδιος πρώτος δεν εφαρμόζει!
 
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η αλαζονεία της διοίκησης χτύπησε κόκκινο και στην περίπτωση του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την ενέργεια της διοίκησης να ζητήσει από τους γονείς που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς να καταβάλουν 50 € για τη λειτουργία τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κωνσταντάτος απάντησε στην εκπρόσωπο του συλλόγου ότι «δεν δικαιούται διά να ομιλεί».

«Χρησιμοποιείτε δωρεάν την αίθουσα που σας παραχωρήσαμε ως διοίκηση στο σύλλογό σας, που δεν ξέρουμε και τι σύλλογος είστε, και τι δραστηριότητες έχετε, και «μας τη λέτε» κιόλας;» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο κ. Κωνσταντάτος, τα οποία προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό την αντίδραση της εκπροσώπου του συλλόγου γυναικών.
 
Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Οκτωβρίου. Διαμαρτυρίες για τη διαδικασία εκφράστηκαν από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η οξύτητα φαίνεται ότι είναι συνειδητή επιλογή της διοίκησης η οποία διακατέχεται από μόνιμο άγχος ετεροπροσδιορισμού και σύγκρισης και συμπεριφέρεται διαρκώς σαν να έχει «το ζωνάρι της λυμένο».

Το σόου όμως άμα πολυπαιχτεί αρχίζει να γίνεται βαρετό.

Ας το έχει υπόψη της αυτό η διοίκηση Κωνσταντάτου.

Πηγή: dsellar.blogspot.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου