Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Κι όμως βλασταίνει...

γράφει η Γιώτα Καραδήμα

Τετάρτη βράδυ.
 
Τυλιγμένη στο σκοτάδι η Αργυρούπολη, αλλά ένα φως άναψε στις 7.30 στην αυλή του Κοινωνικού Συνεταιρισμού "Βλαστός". Ένα φως στο σκοτάδι της διατροφικής και οικολογικής απειλής, που φέρει η επέλαση των "μεταλλαγμένων". 
 
Ο “Βλαστός” συμμετέχοντας στις δράσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο στο διάστημα από 20/9 έως 20/10, ένωσε τη φωνή του ενάντια στους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς μαζί με άλλες αλληλέγγυες συλλογικότητες από διάφορες χώρες.

Τίμησε την περιοχή μας, βάζοντάς την στον παγκόσμιο χάρτη των εκδηλώσεων, που γίνονται αυτή την περίοδο ειδικά για το θέμα της ελευθερίας των σπόρων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Σπόροι του Θανάτου"*, που αποκαλύπτει τα ψεύδη για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και με επιστημονικά επιχειρήματα παρουσιάζει τις επιπτώσεις τους στον αγροτικό πληθυσμό, στην υγεία των καταναλωτών και το περιβάλλον. Παρουσιάζει τη διαπλοκή των ιδιωτικών πολυεθνικών των σπόρων με τις κυβερνήσεις, καθώς και την "απαραίτητη" προπαγάνδα που στήνεται από τα ΜΜΕ, για την προώθηση των σπόρων του θανάτου, έτσι όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ οι γ.τ. σπόροι.
 
Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο:
"Μεταλλαγμένα, αγροτική παραγωγή, διατροφή και υγεία, βιοποικιλότητα" με τους:
Βάσω Καννελοπούλου (Πελίτι), Μιχάλη Κουλουρούδη (ΔΗΩ), Θοδωρή Αρβανίτη (Ομοσπονδία Βιοκαλλιεργητών) και τον γιατρό Ευθύμιο Σδόνα.

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου που συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις. Με τις τοποθετήσεις συνέβαλαν και οι Κ. Διάκος (Δικηγόρος, νομικός Περιβάλλοντος), καθώς και  Τ. Καλύβας (παραγωγός και έμπορος βιολογικών προϊόντων).
 

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μας μίλησε για τον "Άλλο Άνθρωπο", την Κοινωνική Κουζίνα που στα τρία χρόνια ύπαρξής της ήρθε για πρώτη φορά στην Αργυρούπολη. Φάγαμε το φαγητό που ετοίμασε. Φαγητό με πολύ αγάπη μαγειρεμένο και με αγνά βιολογικά υλικά, προσφορά του Βλαστού και του βιοκαλλιεργητή Θ. Αρβανίτη. Ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για την ενίσχυση των δράσεων του Άλλου Ανθρώπου. 

Η εκδήλωση τελείωσε με μουσική και τραγούδι από την Νατάσα Μωυσόγλου.
 
Αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση ότι σίγουρα θα ξανανταμώσουμε σύντομα στις επόμενες δράσεις του Βλαστού, στη νέα του διεύθυνση.

(*το ίδιο ντοκιμαντέρ είχε προβληθεί 1/8 στον Βλαστό και μάλιστα ήταν η πρώτη προβολή για την Ελλάδα. Λόγω της επιτυχίας της εκδήλωσης ζητήθηκε από τους ενεργούς πολίτες της περιοχής μας να επαναληφθεί.)
 
Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου