Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Εξώδικο για το Ελληνικό στο ΤΑΙΠΕΔ από 15 πολίτες

Να μην προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της ακτής
του Αγίου Κοσμά στη Lamda Development, ή οποιασδήποτε άλλης σχετικής σύμβασης, πριν ολοκληρωθεί η υπόθεση ενώπιον της Oλομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαφορετικά θα είναι παράνομη, ζητούν με εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ 15 πολίτες (ανάμεσά τους δημοτικοί σύμβουλοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού).

Με το εξώδικο καλούν το ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια αν δεν κοινοποιηθεί σε όλους η απόφαση 3800/2014 του έκτου τμήματος, η οποία αναφέρει στο διατακτικό της ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda Development.

Όπως είναι γνωστό, με αυτήν ανατράπηκε προγενέστερη πράξη του Ζ' κλιμακίου του Ελεγκτικού, η οποία εντόπισε σειρά παρανομιών στη διαγωνιστική διαδικασία της μίας και μοναδικής προσφοράς, κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Οι προσφεύγοντες επισημαίνουν ότι κατά των αποφάσεων των τμημάτων χωρεί αίτηση αναθεώρησης η οποία "εκδικάζεται από το τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου μείζονος - επταμελούς σύνθεσης, το οποίο συγκροτείται από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έξι μέλη τα οποία ορίζονται από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου μεταξύ των αρχαιότερων συμβούλων με ισάριθμους αναπληρωματικούς.

Σε περίπτωση που η Ολομέλεια κρίνει ότι κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης και το σχέδιο σύμβασης έχει ήδη υπογραφεί, τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα ευθύνεται για τυχόν ποινικές ρήτρες και αποζημιώσεις που μπορεί να εγερθούν από την εταιρεία που φέρεται ως πλειοδότης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου".

Το εξώδικο, μεταξύ άλλων, υπογράφουν ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρ. Γεωργακάκη (Ελληνικού-Αργυρούπολης), Ε. Μπελιά (Αλίμου), Τ. Ταστάνης (Γλυφάδας), ο Ι. Καρδαράς, νομικός, η Ελ. Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, η Μ. Ιατρίδου, πρώην δημοτική σύμβουλος Π. Φαλήρου, ο Π. Τότσικας, πολεοδόμος, η Φ. Βαταβάλη, αρχ. πολεοδόμος.

Πηγή: sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου