Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

27 Νοεμβρίου: 24ωρη γενική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα


Πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 27 Νοεμβρίου, ενώ κόμματα και φορείς καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και του ενδεχόμενου νέων μειώσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ημέρα 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα έχει κηρύξει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος προαναγγέλλοντας και άλλες κινητοποιήσεις εν όψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού.


AΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

Γι' αυτό:

Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.
Οι άνεργοι, που βλέπουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους να «βιάζεται», θα είναι εκεί.

Οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, τα «μπλοκάκια» και οι μικροί επιχειρηματίες, θα είναι εκεί.

Οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών, θα είναι εκεί.


Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.

Θα είμαστε εκεί για να τους δείξουμε ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν με τον κοινωνικά βάρβαρο προϋπολογισμό του 2015, δε θα περάσουν.
Γιατί γνωρίζουμε καλά, το τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα:

-    καινούριο ασφαλιστικό με μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων
-     κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων
-    χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο
-    κορύφωση της φοροεπιδρομής
-    επιτάχυνση των ληστρικών ιδιωτικοποιήσεων
-    περαιτέρω «πετσόκομμα» του κράτους πρόνοιας
-    πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας
-    ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας
 

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, δε θα δεσμευτεί από τις προβλέψεις του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2015, παρά μόνο από την ανάγκη επιβίωσης του λαού και του τόπου, παρά μόνο από τις ανάγκες των πολλών.

Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δε θα γίνει για να μετρήσουμε τις «πληγές» μας, δε θα γίνει για  να εκφράσουμε μόνο την οργή μας,  απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Θα γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 χρόνια τελευταία.  Ώστε το καινούριο να μπορέσει να γεννηθεί.


Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι  και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! 

Πηγή: stokokkino.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου